Deel van Twitter broncode gelekt, Elon Musk verdenkt sabotage

twitter slot

De broncode was kort op GitHub beschikbaar tot Twitter de verwijdering ervan kon forceren. Het start nu een onderzoek naar vermoedelijke sabotage door ex-werknemers.

Sinds Elon Musk Twitter overnam, wordt het sociale mediaplatform met argusogen bekeken. Om alles nog wat uitdagender te maken, lekte GitHub-gebruiker ‘FreeSpeechEnthusiast’ een deel van de broncode van Twitter online. Een duidelijk knipoog naar Elon Musk, dat Twitter vorig jaar overnam om free speech te beschermen.

De broncode verscheen vrijdagavond even online, voordat Twitter via een copyrightclaim de code offline kon halen. Het delen van broncode kan potentieel zwakke plekken in het sociale mediaplatform blootstellen, wat interessant is voor hackers. Het is voorlopig niet duidelijk hoe lang de code online stond op GitHub.

Twitter heeft naast de copyrightclaim ook bij GitHub een eis neergelegd om de identiteit van de gebruiker vrij te geven om de persoon te vervolgen. Volgens de New York Times heeft Musk schrik van sabotage sinds hij Twitter overnam. Tijdens de ontslagronde van 7.500 werknemers voerde hij zelfs een tijdelijke pauzeperiode in om niet meer te coderen tot iedereen was vertrokken.

Met Elon Musk aan het hoofd van Twitter na een riant overnamebedrag van 44 miljard dollar, moet dat geld terugverdiend worden. Het sociale netwerk lanceerde eerder al een speciaal vinkje voor bedrijven en werknemers binnen bedrijven. Daarna werd de Twitter-API betalend gemaakt, met een light-variant voor gratis gebruik. Vanaf 1 april, geen grap volgens Musk, verliezen alle legacy-gebruikers van het ‘blauwe vinkje’ hun symbool tenzij ze betalen voor Twitter Blue

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home