Ctouch integreert Microsoft Teams in interactieve aanraakschermen

Ctouch pakt uit met Ctouch for Teams Go en For Teams Talk: twee oplossingen die voor een vlotte verbinding zorgen tussen Microsoft Teams en aanraakschermen in vergaderruimtes of directiekamers.

Ctouch brengt Teams naar zijn interactieve aanraakschermen. Twee nieuwe oplossingen maken het mogelijk om eenvoudig en veilig met een persoonlijk Teams-account aan de slag te gaan op gedeelde schermen in vergaderruimtes. Het gaat op Ctouch For Teams Go en Ctouch For Teams Talk. Met de ‘Go’-variant werk je samen op een interactief whiteboard of in Office 365-documenten. De ‘Talk’-versie komt ook met volledige videoconferencing-functionaliteit. De laatste oplossing leunt het dichtste aan bij een klassieke digitale setup in een vergaderruimte, waarbij thuiswerkers alle aanwezigen kunnen zien en de mensen op kantoor via het grote scherm iedereen die thuiswerkt in beeld hebben.

Veilig inloggen

De oplossing laat werknemers toe om vooraf een vergaderruimte te reserveren via Outlook of Teams. Voor de vergadering moet je even verbinden met het scherm. Dat gebeurt met de hulp van je smartphone, zodat je je wachtwoord niet hoeft in te typen via het display. Het scherm zelf toont een uniee QR-code die je met je telefoon kan scannen om de inlogprocedure te starten.

Zodra je ingelogd bent krijg je toegang tot al je bestanden gedurende de hele sessie. Aantekeningen of notities die je via het scherm maakt, kan je meteen in een Teams-kanaal delen. Is de vergadering afgelopen, dan wist het scherm alle lokale data. De combinatie van een veilige en eenvoudige inlogprocedure en de mogelijkheid om je eigen Teams-account te gebruiken in een vergaderruimte, verlagen de instapdrempel voor dergelijke meetings. De insteek doet denken aan het opzet van de pas gelanceerde Clickshare Conference van Barco.

De Teams-integratie maakt deel uit van het Brix-portfolio van Ctouch. Brix is een familie van modules die bij de aanraakschermen van de fabrikant hoort. Die modules hebben verschillende capaciteiten en kan je upgraden wanneer gewenst. Dat maakt het mogelijk om de functionaliteit van een bestaand aanraakscherm te verbeteren zonder het hele scherm te vervangen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home