Nieuwe functie brengt je WhatsApp-account naar meerdere smartphones

whatsapp kaspersky

WhatsApp-gebruikers kunnen hun account voortaan met meerdere smartphones delen. De functie is toegankelijk voor Android-gebruikers.

De functie ‘companion mode’ breidt uit naar Android-smartphones. Oorspronkelijk lanceerde de modus om een Android-tablet te koppelen met een bestaand WhatsApp-account.

Hoe te installeren?

Om een apparaat te koppelen, open je WhatsApp op het nieuwe toestel. Als de app je naar je telefoonnummer vraagt, druk je rechtsboven op de drie puntjes. Daar vind je de knop om een toestel te synchroniseren. Je krijgt vervolgens een code die je met je bestaand WhatsApp-account dient te scannen.

Doorloop je deze stappen dan synchroniseert je bestaand WhatsApp-account met het net geregistreerde toestel. Aan je account kan je maximaal vier toestellen koppelen. Eerder werd gedacht dat je maximaal één extra aan je account zou kunnen koppelen, maar dat blijkt dus niet het geval.

lees ook

WhatsApp lanceert beter groepsbeleid met Communities-functie

Altijd versleuteld

De berichten blijven in alle gevallen end-to-end-versleuteld. Dit vormde de moeilijkheid voor het creëren van de functionaliteit. De chatapplicatie bewaart je berichten namelijk niet onversleuteld op een centrale server, waarvan het deze berichten zomaar kan doorsturen.

Het is mogelijk dat je zelf een nieuw toestel nog niet kan koppelen met je bestaande WhatsApp-account. Niet iedereen krijgt tegelijk toegang, momenteel kunnen enkele bètatesters de functie al gebruiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home