Meta en Cloudflare verhogen beveiliging WhatsApp Web met extensie Code Verify

WhatsApp

WhatsApp lanceert een nieuwe browserextensie die webchats beschermd tegen hackers. De extensie is te vinden onder de naam Code Verify en werd ontwikkeld door Meta in samenwerking met Cloudflare.

Volgens WhatsApp wint de webversie van het communicatiekanaal aan belang. De populariteit dankt de webversie aan de mogelijkheid voortaan meerdere toestellen aan één account te kunnen koppelen.

Het toegenomen gebruik, zorgt alleen ook voor nieuwe uitdagingen. Deze uitdagingen zijn specifiek voor de webversie en kunnen daardoor niet beantwoord worden met bestaande beveiligingsmethoden. WhatsApp lanceert daarom de browserextensie Code Verify.

Externe controle

“Code Verify bevestigt dat er niet met je WhatsApp-webcode is geknoeid of dat deze is gewijzigd, en dat de WhatsApp-webervaring die je krijgt dezelfde is als die van alle anderen”, schrijven Richard Hansen, software engineer bij Meta, en Vincente Silveira, productmanager bij Meta.

De webextensie is een samenwerking met Cloudflare. Het bedrijf controleert de doorgestuurde WhatsApp-webcode aan de hand van een door WhatsApp geverifieerde code.   

Als gebruiker hou je zelf mee in de gaten of WhatsApp Web veilig is. Een veilige omgeving kenmerkt zich door een groen kruisje. Zijn er problemen, dan stuurt Code Verify je een oranje bolletje. Het probleem kan in dat geval al af te handelen zijn door de webpagina te vernieuwen. Bij het zien van een rood uitroepteken, moeten er meer alarmbellen afgaan.

Bron: Meta

Beschikbaar voor Chrome en Edge

De browserextensie is momenteel te downloaden voor Chrome en Edge. Meta, moederbedrijf van WhatsApp, kondigt aan dat Firefox-gebruikers de extensie binnenkort kunnen verwachten. Meta verklapt niet of de browserextensie ook gelanceerd zal worden voor Safari.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home