Cisco mikt op luxe en kwaliteit met nieuwe hoofdtelefoon

Cisco en Bang & Olufsen lanceren een hoofdtelefoon gericht op digitale vergaderingen. Het toestel zou uitblinken in draagcomfort en geluidskwaliteit.

Op zijn digitale WebexOne-evenement introduceert Cisco een nieuwe hoofdtelefoon gericht op zakelijke gebruikers met een gevoel (en budget) voor luxe. De Bang & Olufsen Cisco 980 is zoals de naam suggereert een samenwerking tussen de vergaderspecialist en het bekende geluidsmerk. De hoofdtelefoon leidt een dubbel leven. Enerzijds wil Cisco gebruikers met het toestel een superieure geluidskwaliteit tijdens het vergaderen bieden, anderzijds moet het ding ook de muziekliefhebber plezieren.

Over het voorgestelde comfort van het toestel kunnen we ons omwille van het digitale karakter van het event niet uitspreken. Cisco wijst op de lichte en premium materialen en claimt dat het toestel de hele dag aangenaam op het hoofd past. Wat comfort en muziekkwaliteit betreft, heeft het toestel te duchten concurrentie van onder andere de Bose NC700 en de Sony WH-1000XM4.

Vergaderfuncties

Het toestel zit echter vol met zakelijke functies. Zo kan je op Webex-integratie regelen, krijg je knoppen op de oorschelp om oproepen te beantwoorden of het volume aan te passen en voorziet de fabrikant actieve noise-cancelling. Cisco claimt dat de microfoons op het toestel dienst doen als een soort virtuele microfoon-arm. Grote woorden die volgens ons vooral moeten benadrukken dat het bedrijf vertrouwen heeft in de spraakkwaliteit.

Tot slot valt nog op dat B&O en Cisco aan de IT-beheerders hebben gedacht. Uitrol, beheer en realtime-analytics gebeurt via een gecentraliseerd platform. Conversaties moeten veilig blijven met dank aan ingebouwde hardware- en softwarebeveiliging.

Goedkoop is de Bang & Olufsen Cisco 980 hoegenaamd niet. De hoofdtelefoon is vanaf begin 2022 beschikbaar voor een adviesprijs van 549 dollar. Dat is een stuk meer dan eerdergenoemde exemplaren van Bose en Sony, al delen die niet de Webex-integratie en de beheerscapaciteiten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home