Chatberichten voor het eerst populairder dan e-mail bij bedrijven

chat laptop business

Voor het eerst genieten realtime communicatie-apps de voorkeur op traditionele e-mails binnen bedrijven in een nieuw onderzoek.

In een rapport van Spiceworks Ziff Davis (SWZD) rond de status van communicatie binnen bedrijven scoren realtime communicatie-apps zoals Slack of Teams voor het eerst beter dan e-mails. Het onderzoek bij 1.000 IT-professionals toont aan dat 51 procent vandaag liever chat-apps gebruikt.

In 2020 waren de communicatie-apps maar populair bij 37 procent van de ondervraagden, een jaar daarvoor 31 procent. De groei is lange tijd langzaam geweest, maar wel steeds consequent. E-mail zal naar verwachting blijven dalen in populariteit door de omarming van hybride werken en de continue instroom van ‘digital native’-werknemers.

Volgens SWZD hebben bedrijven de afgelopen jaren heel wat realtime communicatiekanalen geopend voor werknemers. Vandaag ligt de focus op het verbeteren van de huidige communicatiestack waar ze in hebben geïnvesteerd.

Het rapport wijst ook naar een groei in niet-geautoriseerde communicatiesoftware. 37 procent van de ondervraagden geeft toe dat ze zelf andere chatkanalen gebruiken buiten de controle van IT of andere kanalen of het andere collega’s zien doen.

Aanbieders van realtime communicatie-apps mogen niet op hun lauweren rusten. Wanneer een toepassing niet naar wens werkt of te vaak offline is, is een wissel naar een alternatief platform snel gebeurd. De huidige tools moeten blijven groeien op vlak van klanttevredenheid en stabiliteit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home