Box pakt uit met e-handtekeningsoftware Box Sign

Box Sign

Box heeft zijn digitale handtekening Box Sign gelanceerd. Bedrijven kunnen nu gratis en ongelimiteerd documenten ondertekenen.

Vijf maanden na de overname van SignRequest voor 55 miljoen dollar, pakt Box uit met zijn digitale handtekening Box Sign. Op deze manier kan Box volgens CEO Aaron Levie bedrijfsprocessen helpen optimaliseren. Via de cloud kunnen klanten specifieke inhoud beheren en deals sluiten met nieuwe gebruikers. Dit gebeurde eerst manueel, maar kan dus nu ook digitaal dankzij de e-handtekening.

Hoe werkt het precies?

Gebruikers kunnen te ondertekenen documenten direct via Box versturen, zelfs naar klanten zonder een Box account. Handtekeningen kunnen eender waar in het document toegevoegd worden, zijn altijd veilig én conform regels en wetten. De e-handtekening kan zelfs in toepassingen zoals Salesforce gebruikt worden en houdt ook e-mail en deadline notificaties in. Naast Box Sign, zal ook Enterprise Plus zijn intrede doen deze zomer: alle add-ons van Box, waaronder dus ook de digitale handtekening, in één plan.

De e-handtekeningenmarkt

De softwaremarkt voor digitale handtekeningen was in 2020 1,8 miljard dollar waard. Verwacht wordt dat de markt zelfs zal groeien tot 3,8 miljard dollar in 2023. Op dit moment staat de markt nog in zijn kinderschoenen, gezien minder dan één derde van de bedrijven al digitale handtekeningen gebruikt. Dat is vooral te wijten aan kosten en limieten van legacy tools.

Toch creëert de digitalisering belangrijke opportuniteiten voor de toekomst. Tijdens de pandemie werkte Box namelijk samen met banken die nog steeds via mail, scan of fax documenten doorsturen. Daarnaast is de meest gestelde vraag van klanten, volgens Levie, de vraag naar het digitaal ondertekenen van documenten. Box probeert naar eigen zeggen niet te concurreren met andere bekende namen, maar speelt in op de noden van klanten. Ook zal het bedrijf in de toekomst blijven samenwerken met DocuSign en Adobe Sign.

Nieuwe kopman

Het is niet toevallig dat Box Sign op dit moment gelanceerd wordt. In juni werd namelijk de nieuwe chief product officer Diego Dugatkin voorgesteld, voormalig vicepresident productmanagement bij Adobe Document Cloud. Hij was hier zelfs verantwoordelijk voor strategie en uitvoering van Adobe’s producten zoals Adobe Sign. Aangezien Box graag zijn portfolio wil uitbreiden en een alles-in-één platform wil creëren, is Dugatkin een aanwinst voor het team. Met tientallen jaren praktijkervaring op de teller, zal hij de motor wel kunnen helpen draaien volgens Levie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home