Apple-CEO denkt dat AR de toekomst is

Met een zeldzame inkijk in toekomstige producten van Apple geeft de CEO van het bedrijf aan dat AR erg belangrijk wordt in de toekomst.

Augmented Reality (AR) is kritiek belangrijk voor de toekomst van Apple. Dat zegt CEO Tim Cook zelf in een interview met de New York Times. De CEO houdt meestal de lippen stijf op elkaar wanneer het over producten gaat die nog in ontwikkeling zijn, maar voor deze technologie maakt hij een uitzondering.

Cook verwacht vooral dat AR conversaties zal verbeteren. Hij ziet een toekomst waarin digitale gesprekken uitgebreid worden met grafieken of andere visualisaties. Volgens de CEO wordt de technologie vooral belangrijk in de gezondheidszorg, retail, de educatiesector en gaming. “Vandaag speelt AR in sommige domeinen al een rol via de smartphone”, merkt hij op.

Headset

In welke vorm AR het grote publiek zal overtuigen, is nog niet duidelijk. Apple werkt volgens de geruchtenmolen al jaren aan een eigen mixed reality-headset. Die zou ten vroegste volgend jaar op de markt kunnen verschijnen. Tot nu toe heeft Apple nog niet echt een voet in het AR-ecosysteem, al hebben iPhones en iPads via AR-kit wel het framework aan boord voor ontwikkelaars om AR-toepassingen te ontwikkelen. De toepassingen daarvan blijven echter beperkt.

AR (en VR) slagen er ondanks jaren van enthousiasme in de techwereld maar niet in om het grote publiek te overtuigen. Toepassingen blijven beperkt tot zakelijke scenario’s waarbij AR werknemers bij erg specifieke taken helpt. De toekomstvisie waarbij iedereen de juiste hardware in huis heeft en AR wordt gebruikt om videovergaderingen dynamischer te maken, zien we voorlopig vrijwel exclusief in technologiedemo’s en niet in het echte leven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home