App moet helpen om coronamaatregelen sneller te communiceren naar anderstaligen

Mendix

Het Vlaams Agentschap Integratie & Inburgering bouwt een app met het low-code platform van Mendix. Met deze app wil het Agentschap anderstaligen snel informeren over de coronamaatregelen en de vaccinatiestrategie. Het Agentschap verwacht 50.000 gebruikers te bereiken met de app. 

Het Agentschap merkte dat taalbarrières voor problemen zorgen in de communicatie rondom de corona-pandemie. Overheidscommunicatie kwam slecht of niet aan bij anderstaligen. Door een app te lanceren, wil het Agentschap dit probleem oplossen. 

Voor het bouwen van de Android en iOS apps maakt het Agentschap van Mendix-partner Apyx. De snelheid en wendbaarheid van Apyx waren doorslaggevend voor deze keuze. 

Waarom het Agentschap juist voor een app kiest

In Vlaanderen kunnen de coronamaatregelen per provincie verschillen. Ook kunnen de maatregelen snel veranderen. Daarom is het belangrijk om duidelijk en snel te communiceren. “Vanaf het begin van de pandemie verzorgden we soms wel vertalingen in meer dan 15 talen van de beschikbare informatei”, vertelt Ellen Coopman, woordvoerder van het Agentschap Integratie & Inburgering. 

“Informatie plaatsten we altijd vertaald op de website. Lokale besturen en gemeenten gebruikten die vertalingen wel, maar niet iedere anderstalige wist waar die informatie te vinden is. De smartphone is het meest gebruikte communicatiemedium onder de doelgroep, daarom hebben we gekozen voor een app.” 

Snelle communicatie dankzij automatische vertalingen

‘Crisis Information Translated’, zo gaat de nieuwe app van het Agentschap heten. De app maakt gebruik van Translator, de vertaal-applicatie van Microsoft Azure. Hierdoor kan informatie meteen gecommuniceerd worden. 

Wanneer er een nieuwe mededeling komt, wordt deze meteen automatisch vertaald. Er komt dan bij te staan dat het om een automatische vertaling gaat. Zodra de officiële versie van de vertaler is goedgekeurd, vervangt deze de aanvankelijke tekst in de app. Zo kan het Agentschap informatie meteen communiceren. 

Het Agentschap koos vooral voor Mendix vanwege de snelheid waarmee het platform gebruikt kan worden voor het bouwen van applicaties. Ook de grafische interface was een belangrijke factor. Het project is dan ook heel snel gerealiseerd. Eind januari begon Apyx met het design, halverwege februari begon de bouw en de eerste week van maart kon de app getest worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home