Amazon en Microsoft integreren Skype met Alexa-hardware

Skype

Microsoft en Amazon versterken hun samenwerking met de toevoeging van Skype op Alexa-hardware. De functionaliteit is later dit jaar beschikbaar.

Slimme luidsprekers zoals de Amazon Echo zullen bellen via Skype ondersteunen, terwijl apparaten met een scherm – zoals de Amazon Echo Show – ook video kunnen tonen. Je zal ook mobiele en vaste lijnen kunnen bellen via SkypeOut.

Om een telefoontje te plegen volstaat het om Alexa het commando “bel X op Skype” te geven. De functionaliteit wordt later dit jaar uitgerold.

Samenwerking

Eerder werkten Amazon en Microsoft ook al samen om hun spraakassistenten, Alexa en Cortana, met elkaar te laten communiceren.

De toevoeging van Skype op Alexa-hardware wijst erop dat beide bedrijven ook in de toekomst nauw zullen blijven samenwerken op het gebied van spraakassistenten.

“Dit is de volgende stap in de samenwerking tussen Microsoft en Amazon om een geweldige gebruikservaring via spraak af te leveren”, zegt Gaurav Shareen, Corporate Vice President bij Microsoft, in een blogpost.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home