AI en Vidcast geven Webex mooie upgrade

cisco

Cisco kondigde verschillende nieuwe functies aan voor zijn Webex-platform. Die maken onder andere gebruik van AI.

Op zijn digitale WebexOne-event kondigt Cisco een heleboel verbeteringen aan voor zijn Webex-vergaderplatform. Een eerste set van upgrades komt naar de Webex Suite.

De Amerikaanse techreus gebruikt onder andere AI om het geluid van Webex-vergaderingen te verbeteren. Zo houden achterliggende algoritmes voortaan rekening met iemands afstand tot de microfoon om het volume te bepalen. Een nieuwe AI-filter moet vervelend achtergrondgeluid beter weghalen. Voor video zelf introduceert Cisco People Focus. Die functionaliteit moet de gelaatsuitdrukkingen en lichaamstaal van deelnemers beter in beeld brengen.

Asynchroon vergaderen

Cisco blijft verder inzetten op Webex Leap. Dat is een acceleratorprogramma waarmee Cisco interne teams wil aanmoedigen om nieuwe moderne oplossingen voor het eigen platform te bouwen. Leap zorgde al voor het ontstaan van Vidcast: een dienst waarmee gebruikers eenvoudig videoclips met elkaar kunnen delen op een asynchrone manier. Dat moet videogesprekken over verschillende tijdszones faciliteren. Vidcast gaat op WebexOne in publieke bèta. De functionaliteit doet denken aan wat Slack met Slack Clips wil doen.

Tot slot zorgt Cisco voor meer overzicht in en rond vergaderingen. Wie in een call zit, zal snel relevante informatie over gesprekspartners kunnen oproepen. Een functie genaamd Connectors toont bijvoorbeeld de jobtitel van een collega. Managers kunnen dan weer geanonimiseerde data over hun werknemers opvolgen met inzichten die onder andere een beeld geven van de motivatie.

Op WebexOne kondigt Cisco verder nog hardwareverbeteringen aan zoals de Desk Mini en een nieuwe hoofdtelefoon. Een demo van Webex Hologram toont welke toekomst het bedrijf voor ogen heeft voor digitaal vergaderen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home