Nieuwe AI-functie helpt premium LinkedIn-gebruikers in zoektocht job 

De nieuwe AI-chatbot van LinkedIn geeft premium-gebruikers advies in hun zoektocht naar een nieuwe job. Recruiters zullen bijgevolg hun werkwijze moeten aanpassen.

LinkedIn introduceert een nieuwe functie die premium-gebruikers helpt een baan te vinden op basis van artificiële intelligentie. De AI-chatbot vertelt gebruikers of ze geschikt zijn voor een bepaalde vacature en geeft advies over hoe ze hun profiel beter kunnen afstemmen om de aandacht te trekken. De functie heeft als doel het sollicitatieproces voor de sollicitant te versnellen, al levert dat nieuwe uitdagingen op langs de kant van recruiters.  

AI-chatbot

De nieuwe AI-chatbot van LinkedIn wordt aangedreven door de technologie van OpenAI. In het chatvenster, dat verschijnt onder het tabblad vacatures, kan je eenvoudige vragen stellen zoals ‘past mijn profiel bij deze functie?’. De chatbot beantwoordt deze vragen op basis van informatie op bedrijfsprofielen en LinkedIn, in de vorm van een opsomming. Daarnaast kan je ook meer te weten komen over de vacature, bedrijfsvoordelen of cultuur aan de hand van meer specifiekere vragen. Het kan je bovendien helpen om een bepaalde vacature te begrijpen die bijvoorbeeld gevuld is met moeilijke vakjargon. 

lees ook

Nieuwe LinkedIn-functies helpen gebruikers netwerk te bereiken 

Deze nieuwe tool heeft als doel sollicitanten te helpen in hun zoektocht naar de geschikte job, en het sollicitatieproces voor hen te versnellen en vereenvoudigen. Langs de kant van recruiters betekent dit echter dat zij sneller overspoeld zullen worden met potentiële sollicitanten. Hierdoor stijgt voor hen de druk om eigen automatiseringen toe te passen om deze grotere toestroom optimaal te verwerken.  

De tool is momenteel beschikbaar in bètamodus en wordt enkel uitgerold voor premium-gebruikers.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home