Adecco lanceert CV-maker die al pratend digitaal cv opstelt 

Uitzendbureau Adecco lanceert als eerste in ons land een gratis AI-aangedreven CV-maker die jaarlijks 8.000 werkzoekenden moet helpen aan een job in België. 

Uitzendbureau Adecco lanceert een gratis tool die sollicitanten helpt om een professionele cv te maken door simpelweg tegen hun smartphone te praten in hun moedertaal. Deze CV-maker zou jaarlijks zo’n 8.000 werkzoekenden moeten helpen aan een job in België. Eén op de vier werkzoekenden haakt namelijk af wanneer ze een cv moeten opstellen, en dat cijfer wil Adecco verlagen met deze gratis tool. Voornamelijk anderstaligen, 55-plussers of kortgeschoolde jongeren zullen baat hebben bij deze tool. De CV-maker is ook beschikbaar voor mensen die niet via Adecco op zoek zijn naar een job. 

CV als struikelblok

Vandaag zou één op de vier werkzoekenden afhaken bij een sollicitatie wanneer ze een cv moeten opstellen, daar wil Adecco met deze gratis tool verandering in brengen. Bovendien is de CV-maker ook gratis beschikbaar voor mensen die niet via Adecco op zoek zijn naar een job. 

lees ook

Zal AI het personeelsbestand over vijf jaar verkleinen? 

“Vaak gaat het om mensen die geen computer of laptop bezitten, te weinig notie hebben van tekstverwerkers, een taal niet voldoende beheersen of van zichzelf vinden dat ze zich niet voldoende kunnen ‘verkopen’ bij een werkgever”, zegt woordvoerder Frédéric Van Waeijenberge. “De cv-maker haalt met artificiële intelligentie die obstakels weg.” 

Praat met CV-maker

Een kort gesprekje met de AI-bot en je cv is klaar. Hoe die CV dan wordt opgesteld, gebeurt heel eenvoudig via je smartphone. Je vult eerst enkele persoonlijke gegevens in zoals naam, adres en rijbewijs. Nadien voer je een kort gesprek met de AI-bot waar je het hebt over je studies en werkervaring. Op basis van die informatie maakt hij een vlot leesbare tekst, die nadien nagelezen kan worden.  

Hoe specifieker je beschrijft wat je al in je professionele leven hebt verwezenlijkt, hoe meer gepersonaliseerd jouw cv wordt. Tot slot kan je nog een persoonlijke touch geven door een kleurtje of foto toe te voegen, en persoonlijke informatie aan te vullen. Et voila, jouw cv is klaar om opgestuurd te worden.  

Primeur in België

De cv-maker is een primeur in ons land, maar heeft in andere landen zoals Frankrijk en Italië zijn dienst al bewezen. In de voorbije drie maanden maakten gemiddeld 6.000 Fransen en bijna 2.500 Italianen al pratend een digitaal cv. Zo kon Adecco in totaal al 850 extra mensen helpen aan een job. 

lees ook

Twee op drie bedrijfsleiders neemt geen mensen zonder AI-vaardigheden meer aan

“We willen met de CV-maker zoveel mogelijk anderstalige mensen in België – en zeker ook vluchtelingen – aan een job helpen. Eén van onze doelstellingen binnen de Adecco Group is om tegen 2027 ruim 85.000 vluchtelingen aan een job te helpen en 17.000 van een (extra) opleiding te voorzien. Wij zijn er alvast van overtuigd dat werk niet alleen een bron van inkomsten is, maar een eerste, belangrijke stap om een leven op te bouwen en te integreren in een nieuw land”, besluit Jan Dekeyser, CEO Adecco België. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home