Slack experimenteert met inplannen van berichten

slack

Slack-CEO Stewart Butterfield hint in een interview met The Verge deze week naar verschillende nieuwe functies die mogelijk binnenkort in het chatplatform kunnen opduiken.

Butterfield was te gast in de podcast The Vergecast. Daar liet hij verstaan dat Slack reeds “API’s heeft geïmplementeerd voor het gepland verzenden van berichten, en ik denk dat we dat op een gegeven moment in het product zullen stoppen.”

In het algemeen zegt hij dat Slack op zoek is naar nieuwe tools om het voor gebruikers eenvoudiger te maken om zaken bij te houden waar ze later op willen terugkomen. Naast het inplannen van berichten gaat het bijvoorbeeld ook om meer controle over meldingen, al ging Butterfield daarover niet in meer detail.

Slack Stories

Verder bestaat er volgens de CEO ook een kans dat Slack op termijn een nieuw UI-element toevoegt aan kanalen, vergelijkbaar met Instagram Stories. Het doel daarvan zou zijn om teams een manier te geven om projectupdates breed te communiceren op een manier die niet mogelijk is met een eenvoudig tekstbericht.

Aansluitend daarbij wordt ook gezocht naar manieren die gebruikers toelaten om samen berichten en inhoud in Slack te cureren, om de soms overweldigende hoeveelheid informatie die door het platform stroomt te beheersen.

Geen Zoom-concurrent

Wat Slack dan weer niet van plan is – in tegenstelling tot grote rivaal Microsoft Teams – is om de rechtstreekse concurrentie aan te gaan met videoconferencingtools als Zoom en Google Meet. Butterfield noemt de piste van “asynchrone video- of audiocommunicatie” (denk bijvoorbeeld aan audioberichten in WhatsApp) interessanter voor zijn bedrijf.

Of en wanneer de verschillende features in Slack opduiken, is vooralsnog niet duidelijk. Sommige van bovenstaande functies, zoals de mogelijkheid om berichten in te plannen, lijken al in een vergevorderd stadium te zitten, terwijl andere nog maar ideeën zijn die Slack aan het verkennen is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home