Snowflake lanceert Cortex Analyst: data-analyse op basis van natuurlijke taal

Cortex Analyst van Snowflake helpt gebruikers om complexe analyses of dashboardaanpassingen uit te voeren in natuurlijke taal.

Snowflake kondigde de openbare preview van Cortex Analyst aan, een tool waarmee gebruikers records in hun clouddataplatform kunnen analyseren met natuurlijke taalprompts. Het bedrijf publiceerde een uitgebreide blogpost over de Cortex Analyst, die gebouwd is met behulp van Meta’s Llama- en Mistral-modellen. Deze tool zet taalprompts om in SQL-code en controleert bovendien automatisch op fouten.

Gebruiksgemak

Met Cortex Analyst wil Snowflake verhelpen dat datawetenschappers steeds ingeschakeld moeten worden voor complexe analyses of dashboardaanpassingen. In plaats van te wachten op nieuwe dashboards of aanpassingen, kunnen zakelijke gebruikers nu met natuurlijke taal instructies geven aan Cortex Analyst, dat deze automatisch omzet in SQL-query’s die in Snowflake kunnen worden uitgevoerd.

Cortex Analyst is toegankelijk via Streamlit, een no-code interface in Snowflake, en via een API die integratie in andere software mogelijk maakt. De tool maakt gebruik van grote taalmodellen (LLM’s) van Mistral AI en Meta Platforms’ Llama-reeks, met een optionele ondersteuning voor OpenAI-modellen op Microsoft Azure.

Foutcorrectie

Cortex Analyst zet niet alleen de instructies om in SQL-code, maar controleert deze ook automatisch op fouten via de Error Correction Agent. Deze module voorkomt onder andere dat LLM’s foutieve SQL-opdrachten genereren. Daarna zorgt de Synthesizer Agent ervoor dat de gecorrigeerde code samengevat wordt tot een enkele uitvoerbare snippet.

lees ook

Geen AI zonder datacloud: de 5 AI-pijlers van Snowflake

De betrouwbaarheid van LLM’s bij het genereren van SQL-code is een bekende uitdaging. Volgens gegevens van Forrester Research, waarnaar Snowflake verwijst, is de nauwkeurigheid van door AI gegenereerde SQL-query’s afhankelijk van de complexiteit van de taak en varieert deze van 20 procent tot 70 procent. Om de risico’s te minimaliseren, maakt Cortex Analyst gebruik van relatief eenvoudige dataschema’s en suggereert het alternatieve queries wanneer een oorspronkelijke opdracht te complex is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home