IT-investeringen in publieke sector richten zich op AI en beveiliging 

cloud security api

Volgens een onderzoek van Nutanix zal de publieke sector de komende jaren fors investeren in hybride multi-cloud oplossingen, AI en ransomware-beveiliging. 

Nutanix heeft de bevindingen van het zesde jaarlijkse Public Sector Enterprise Cloud Index (ECI) bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat IT-leiders in de publieke sector verwachten dat hybride multi-cloud implementaties de komende drie jaar verviervoudigen. De huidige adoptie van hybride multi-cloud in de sector ligt op 57 procent, iets lager dan het gemiddelde van 60 procent in andere sectoren. 

Hybride multi-cloud en beveiliging

Het rapport laat zien dat IT-beslissers in de publieke sector vooral investeren in de modernisering van datacenters naar private clouds en het behouden van keuzevrijheid in public clouds. Belangrijke drijfveren voor deze investeringen zijn ransomware-preventie, IT-modernisering en AI-strategieën. Hierbij streeft men naar verbeterde operationele efficiëntie en toegang tot nieuwe mogelijkheden. 

lees ook

Gezondheidssector in België blijft het grootste doelwit van cyberaanvallen

Het onderzoek onthult verder dat de publieke sector zich bezighoudt met regelgeving en compliance bij het opslaan van gebruikersgegevens. Hybride multi-clouds bieden oplossingen voor het vereenvoudigen van operaties, verbeteren van beveiliging en privacy, en het optimaliseren van data- en applicatiebeheer. De adoptie van hybride multi-cloud varieert binnen de sector; het onderwijs loopt voorop, terwijl nationale en lokale overheden achterblijven. 

Toename AI-investeringen

Greg O’Connell, Sr. Director Sales Publieke Sector bij Nutanix, merkt op dat 80 procent van de publieke sector hun investeringen in AI-technologie in het komende jaar wil verhogen. Het rapport benadrukt dat AI-ondersteuning laag scoort als aankoopcriterium voor infrastructuur, maar er is wel een sterke interesse in de technologie. 

lees ook

Belgisch IT-landschap evolueert in twee snelheden: wie blijft achter en waarom?

Verder bleek dat beveiliging en compliance de grootste drijfveren zijn voor het verplaatsen van applicaties. 92 procent van de publieke sector en 95 procent wereldwijd heeft in de afgelopen twaalf maanden één of meer applicaties verplaatst naar een andere IT-omgeving. Dit benadrukt de noodzaak van eenvoudige en flexibele portabiliteit tussen verschillende cloudomgevingen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home