Nokia stapt van on-premise infrastructuur over naar Google Cloud

nokia

Nokia wordt een grote klant van Google Cloud. Als onderdeel van de deal migreert Nokia zijn on-premise IT-infrastructuur naar Google Cloud. Datacenters en servers van Nokia over de hele wereld, evenals verschillende software applicaties, stappen over naar de digitale infrastructuur van Google Cloud. 

Door over te stappen naar Google Cloud zet Nokia in op een cloud-first IT-strategie. De migratie draagt bij aan een uitbreiding van de samenwerkings- en innovatiemogelijkheden voor Nokia medewerkers. 

“Het is een eer om met Nokia samen te werken en hun infrastructuur met Google Cloud te moderniseren”, zegt Rob Enslin, President bij Google Cloud. “We kijken ernaar uit om al onze mogelijkheden en ons volledige aanbod te kunnen bieden en Nokia verder te helpen om hun cloud-first-strategie te realiseren”, bevestigt Enslin. 

Wat houdt de deal in?

Naar verwachting helpt de deal Nokia aan efficiëntere werkzaamheden en besparing van kosten op de lange termijn. Dat komt doordat er minder fysieke datacenters nodig zijn, minder energie wordt gebruikt en er minder nieuwe hardware gekocht hoeft te worden. 

Als onderdeel van de deal gaat Nokia een pakket aan Google Cloud producten en professionele diensten gebruiken. De afgelopen maanden werkten Nokia en Google Cloud samen om een op maat gemaakte benadering voor de migratie ontwikkelen. Hierdoor kan Nokia zijn IT datacenters in een snel tempo verlaten, zonder dat het veel impact op de business hoeft te hebben. 

Door nu de overstap naar Google Cloud te maken, zorgt Nokia voor een sterke basis voor de toekomst. Google Cloud zorgt voor strategische systeemintegrators, specialisten en technici om Nokia te verzekeren van een stabiele migratie. De migratie is al in gang gezet en zal naar verwachting worden uitgevoerd over een periode van 18 tot 24 maanden. 

Digitale transformatie van Nokia

“Nokia is op weg naar een digitale transformatie die zorgt voor fundamentele veranderingen in hoe we werken en zakendoen. Dat is essentieel voor hoe onze werknemers samenwerken, zodat we de lat kunnen blijven verhogen en blijven voldoen aan de behoeften van onze klanten”, zegt Ravi Parmasad, VP Global IT Infrastructure bij Nokia. 

Parmasad laat weten enthousiat te zijn over de samenwerking met Google Cloud: “We zijn blij dat Google Cloud, met zijn engineering en operationele uitmuntendheid, meewerkt aan onze transformatie om ons te helpen de vele doelen die we onszelf gesteld hebben te behalen.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home