Microsoft plant lancering Cloud PC: Windows in de cloud

Het Cloud PC-aanbod van Microsoft kan al tegen de zomer beschikbaar komen. Met Cloud PC kunnen organisaties een VDI-omgeving voorzien voor werknemers zonder Azure-abonnement.

Microsoft maakt zich op om Cloud PC te lanceren. De dienst kan deze zomer al het levenslicht zien. Dat concludeert ZDNet op basis van anonieme bronnen. Die spreken van eind juni of begin juli voor de beschikbaarheid van het nieuwe aanbod. Midden juli plant Microsoft zijn digitale Inspire-conferentie en een lancering in de marge daarvan klinkt realistisch.

Microsoft Cloud PC is een VDI-oplossing waarmee gebruikers eenvoudig hun eigen toestel kunnen inzetten als thin cliënt om een Windows-omgeving in de cloud te gebruiken. Dat klinkt mogelijk bekend in de oren. Vandaag heeft Microsoft immers al Windows Virtual Desktop in het portfolio, dat in essentie dezelfde functionaliteit biedt. Windows Virtual Desktop is echter een Azure-product waarbij organisaties betalen op basis van het gebruik in de cloud.

Microsoft 165-model

Cloud PC krijgt een vaste prijs per gebruiker en wordt onderdeel van Microsoft 365 (het vroegere Office 365). Bedrijven hebben dus geen Azure-abonnement nodig om ermee aan de slag te gaan, en de maandelijkse prijs is erg voorspelbaar. Beheerders zullen fysieke toestellen binnen de organisatie en de virtuele desktops van Cloud PC via een uniform portaal kunnen beheren.

Verdere details rond de precieze uitwerking van Cloud PC zijn nog niet gekend, al lekte er vorig jaar wel wat extra informatie. Zo zou Microsoft Cloud PC in drie trappen aanbieden: Medium, Heavy en Advanced, met ieders hun eigen hoeveelheid rekenkracht, RAM en opslag.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home