Microsoft koopt 5G-dienstenleverancier Affirmed Networks

microsoft

Microsoft heeft het bedrijf Affirmed Networks overgenomen, een leverancier van cloudgebaseerde mobiele netwerkoplossingen. Het bedrag van de overname is niet openbaar gemaakt. Deze overname is onderdeel van de strategie van Microsoft om telecomoperatoren aan te trekken, die steeds meer van hun 5G-workloads in de cloud beheren. 

Samen met een aantal bedrijven in de telecommunicatiesector werkt Microsoft aan een manier om edge-computing te integreren met 5G-netwerken en Azure-clouddiensten. De Amerikaanse provider AT&T is één van de grootste partners waar Microsoft mee werkt op het gebied van 5G. De overname van Affirmed Networks is dan ook in lijn met de eerdere stappen die Microsoft zette om zijn edge-oplossingen te integreren met 5G. 

Affirmed Networks verkoopt oplossingen aan aanbieders van communicatiediensten, die geïnteresseerd zijn in het verkopen van 5G-diensten zoals mobiele breedband, internet of things en wifi-roaming. 

Verbeteren van edge-oplossingen

“We kijken er naar uit om verder te bouwen op het geweldige werk dat Affirmed Networks heeft neergezet met het leiderschap in gevirtualiseerde mobiele netwerken. Door deze technologie en het team aan experts bij Microsoft te betrekken, kunnen we ons cloudaanbod aan operatoren uitbreiden.” Dat schrijft Yousef Khalidi, Corporate Vice President of Azure Networking, in een blogpost over de aankoop van Microsoft. 

De laatste tijd investeert Microsoft veel in het ontwikkelen van edge-oplossingen voor zijn Azure-cloudplatform, zodat grote hoeveelheden data verwerkt kunnen worden op de locatie waar ze ook gecreëerd werden. Deze mogelijkheid levert veel voordelen op voor retail, fabrikanten, lokale overheden en andere organisaties. Verbeterde edge-oplossingen bieden voordelen op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid, kosten en beveiliging. 

Concurrentiestrijd met AWS

Naast Microsoft heeft ook rivaal AWS zijn doelen gezet op 5G. Via de Wavelength-service is ook AWS bezig met het uitbreiden van zijn samenwerkingen met verkopers van mobiele netwerkoplossingen. Afgelopen najaar nog presenteerde Affirmed Networks zijn UnityCloud 5G Core Solution, en die draaide op AWS.

Het samenbrengen van 5G en slimme edge-toepassingen in één enkel ecosysteem is een trend waar we dit jaar nog veel meer van gaan zien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home