Microsoft Azure wordt mogelijk groter dan Office in 2022

Kudo’s aan Satya

microsoft azure

Cloudplatform Azure groeit als kool en is goed op weg om geldkoe Office voorbij te steken. Microsoft onder CEO Satya Nadella legt meer dan ooit de focus op de cloud in plaats van Windows en Office.

Eerder deze week presenteerde Microsoft zijn kwartaalcijfers met een flinke omzet- en winstgroei vergeleken met het jaar ervoor. Vooral Azure springt in het oog met een groei van 50 procent jaar-op-jaar. Ondanks dat AWS nog steeds marktleider is, brengt Azure voor Microsoft heel wat geld in het laatje.

Analisten bij Piper Sandler verwachten volgens CNBC dat Microsoft Azure in 2022 voor het eerst meer inkomsten zal genereren dan Office. Office omvat zowel de Office 365-diensten (Azure overstijgt dit vandaag al) als losse Office-licenties. De prognose ligt op 11,8 miljard dollar in 2022 voor Azure vergeleken met 10,9 miljard dollar voor Office. Hiermee wordt Office naar de tweede plaats verwezen als grootste omzetgenerator binnen Microsoft.

Visie van Satya Nadella

CEO Satya Nadella ziet het allemaal graag gebeuren aangezien hij de drijvende kracht is achter het succes en de opmars van Azure binnen Microsoft. Voor zijn aanstelling als CEO van Microsoft in 2014 stond het bedrijf vooral bekend als fanatiek beschermer van Office- en Windows-platformen.

lees ook

Nieuwe Microsoft Office in 2021 opnieuw zonder abonnement verkrijgbaar

Sinds de koerswijziging onder Nadella verdween die obsessie en werd er ruimte gemaakt voor een open aanpak. Microsoft-software moet overal op draaien, ook bij vroegere aartsrivaal Linux. Volgens Nadella moeten de diensten van Microsoft de allerbeste ervaring bieden, ongeacht op welk platform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home