IBM gaat Intel Gaudi 3-accelerators aanbieden via eigen cloud

IBM gaat de Gaudi 3 AI-accelerators van Intel aanbieden via de IBM Cloud. De accelerator moet klanten een alternatief geven naast de hardware van Nvidia om AI-workloads te ondersteunen.

IBM gaat de Intel Gaudi 3 AI-accelerators als dienst aanbieden op IBM Cloud. Deze dienst zal naar verwachting begin 2025 beschikbaar zijn en is gericht op het kostenefficiënt schalen van AI-oplossingen voor bedrijven.

IBM Cloud is de eerste cloudprovider die Gaudi 3 omarmt. Het bedrijf zal Gaudi 3 ondersteunen in  zowel hybride als on-premises omgevingen. Daarnaast zal Gaudi 3 ook worden ondersteund binnen het watsonx AI- en dataplatvorm van IBM.

Door de inzet van Gaudi 3 binnen IBM’s watsonx-platform krijgen klanten toegang tot extra AI-infrastructuur om AI-workloads beter te schalen in hybride cloudomgevingen.

Alternatief voor Nvidia

De samenwerking tussen Intel en IBM moet voor klanten de totale kosten voor AI-workloads verlagen. Gaudi 3 biedt immers een alternatief voor de accelerators van Nvidia, die zowel prijzig als moeilijk beschikbaar zijn. De Gaudi 3 AI-accelerators weken in de IBM Cloud samen met Xeon-processors van de vijfde generatie.

lees ook

Intel onthult Gaudi 3: rechtstreekse concurrent voor Nvidia H100

Door gebruik te maken van de beveiligings- en nalevingsmogelijkheden van IBM Cloud, kunnen bedrijven de Gaudi 3-dienst gebruiken om AI-oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid en compliance. IBM mikt daarmee op adoptie in streng gereguleerde sectoren.

IBM Cloud met Gaudi 3 zal naar verwachting begin 2025 algemeen beschikbaar zijn. Intel en IBM bedrijven zullen in de komende maanden meer updates geven over de samenwerking en de verdere ontwikkeling van hun AI-strategieën.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home