Google lanceert nieuwste versie van Imagen 3

Google lanceert op de achtergrond de nieuwste versie van zijn tekst-naar-beeld-afbeeldingsgenerator Imagen 3 voor Amerikaanse gebruikers.

Google lanceert de nieuwste versie van Imagen 3, zijn AI-tekst-naar-beeld-afbeeldingsgenerator, voor gebruikers in de Verenigde Staten. Het bedrijf maakte deze aankondiging zonder toeters en bellen. De tool zou beschikbaar zijn via het ImageFX-platform. De update van imagen 3, opgemerkt door VentureBeat, zou gedetailleerder zijn en minder afleidende artefacten bevatten, in vergelijking met Google’s eerdere modellen.

Op het I/O-event in mei kondigde Google reeds de komst van Imagen 3 aan. Op dat moment konden gebruikers zich op een wachtlijst zetten om de tool uit te proberen. Ondertussen zou Imagen 3 beschikbaar zijn voor gebruikers in de Verenigde Staten.  

Imagen 3

Imagen 3 werkt op basis van hetzelfde principe als andere AI-afbeeldingsgeneratoren. De AI-generator creëert een gedetailleerde afbeelding op basis van een prompt. De beelden van Imagen 3 zouden een hogere kwaliteit en meer details opleveren. De afbeelding kan ook bewerkt worden door een bepaald deel te markeren en te beschrijven wat er anders moet.

De tool zou wel enkele beperkingen hebben. Zo weigert Imagen 3 afbeeldingen te genereren van publieke figuren, of afbeeldingen van wapens te creëren. Toch is dit eenvoudig te omzeilen door het personage te omschrijven.

lees ook

Google voegt drie nieuwe AI-modellen toe aan Gemma 2-familie

De AI-tool werd in mei reeds geïntroduceerd maar nog niet beschikbaar gesteld voor het publiek. Nu zouden gebruikers uit de Verenigde Staten wel toegang krijgen. Of en wanneer deze AI-generator beschikbaar zal zijn in Europa, is nog niet duidelijk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home