Google en Cisco gaan samen nieuwe cloud-integraties ontwikkelen

Google Cloud & Cisco

Google en Cisco zijn een samenwerking gestart. De bedrijven gaan nieuwe onderlinge integraties ontwikkelen tussen hun producten. Deze nieuwe integraties geven klanten de mogelijkheid om hun on-premises en publieke cloudnetwerken centraal te beheren. 

De samenwerking tussen Google en Cisco krijgt de vorm van een aanbod genaamd Cisco SD-WAN Cloud Hub with Google Cloud. Naar verwachting wordt de integratie tussen Google- en Cisco-producten in de eerste helft van 2021 voor het grote publiek gelanceerd. 

Cisco en Google sloegen ook al eerder de handen in elkaar om hun producten beter te laten samenwerken. Los daarvan, werkte Cisco in het verleden al met Googles rivaal Amazon Web Services aan een vergelijkbare integratie.

Betere samenwerking tussen on-premises en cloud

Een van de uitdagingen die Google en Cisco samen willen oplossen is dat workloads in de hybride cloud consistentie vereisen tussen de on- en off-premises componenten van de infrastructuur van een bedrijf. Een on-premises database die lage latency vereist, heeft dezelfde eis wanneer deze naar Google Cloud gemigreerd zou worden. Het is echter ingewikkeld om de on-premises netwerkinstellingen zomaar over te nemen in de cloud, doordat beide omgevingen verschillend zijn. 

Cisco SD-WAN Cloud Hub with Google Cloud richt zich erop om het overzetten van on-premises netwerken naar de cloud makkelijker te maken. Met het nieuwe product wordt het voor bedrijven mogelijk om de Cisco-software te gebruiken om zowel hun on-premises als Google Cloud-netwerken te beheren. Instellingen en beveiligingsregels die beheerders instellen voor het on-premises netwerk, worden ook toegepast in de cloud. Deze synchronisatie wordt uitgevoerd met behulp van Googles Cloud Service Directory. 

Voordelen voor bedrijven

“Met Cisco SD-WAN Cloud Hub with Google Cloud krijgen bedrijven de mogelijkheid om in te stellen hoe netwerken moeten omgaan met verschillende diensten. Hierdoor kunnen zij sneller nieuwe diensten opzetten binnen hun netwerk.” Dat schrijft Shailesh Shukla, hoofd van Google Cloud Networking, in een blogpost

“Het platform maakt het voor bedrijven mogelijk om hun applicatie-stacks te optimaliseren door de onderdelen van applicaties onder te brengen op de meest geschikte locaties”, zo lezen we in een blogpost van Sachin Gupta, hoofd van productmanagement binnen Cisco’s intent-based networking business. Zo kan een front-end-applicatie draaien op een publieke cloud om kosten te drukken en de data opslaan op een andere cloud met betere AI/ML-capaciteiten. Tegelijkertijd kan een financieel onderdeel van de app draaien op een on-premises netwerk voor optimale beveiliging.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home