Cisco en Microsoft vereenvoudigen Kubernetes-applicaties in containers

containers

Een samenwerking tussen Cisco en Microsoft maakt het voor ondernemingen eenvoudiger om Kubernetes-applicaties in containers te gebruiken. Dat geldt voor zowel on-premises als in de Azure-cloud.

Het is voortaan mogelijk om Kubernetes-clusters te implementeren en te beheren op zowel het on-premises Cisco Container Platform als de cloudgebaseerde Azure Kubernetes Service. Dat maakte Kip Compton, senior vice president van Cloud Platform and Solutions van Cisco, donderdag bekend in een blogpost.

Eén tool

Volgens Compton kunnen gebruikers hun Kubernetes-clusters voortaan implementeren en beheren via een enkele tool met gemeenschappelijk identiteits- en controlebeleid, aldus Silicon Angle. De integratie wordt mogelijk gemaakt door de AKS-service van Microsoft toe te voegen aan de Kubernetes-beheerde services. Deze zijn beschikbaar op het Cisco Container Platform.

Softwarecontainers worden gebruikt voor het hosten van componenten van applicaties, die zonder wijzigingen op elk type computerinfrastructuur kunnen draaien. Om grote clusters van die containers te beheren, wordt gebruik gemaakt van Kubernetes, een open-source systeem. Gebruikers kunnen hierdoor applicaties en services bouwen, die meerdere containers omvatten. Bovendien kunnen ze deze inplannen, indien nodig schalen en eenvoudiger bijwerken.

Uitbreiding Cisco Container Platform

Compton laat weten van plan te zijn nog meer functies toe te voegen aan Cisco Container Platform, inclusief ondersteuning voor Windows-containertoepassingen. “Bovendien ondersteunen we de gemeenschappelijke identiteitsintegratie van Azure Active Directory voor zowel on-prem als AKS-clusters. Klanten en applicaties ervaren hierdoor één consistente omgeving in de hybride cloud.”

De samenwerking tussen Cisco en Microsoft betreft slechts de nieuwste integratie tussen de services van Cisco en Azure. Het bouwt voort op het Cisco Integrated System voor Microsoft Azure Stack, waarmee Cisco’s klanten op locatie Azure-services kunnen gebruiken. Denk dan aan ontwikkeltools en gegevensrepository’s. De on-premises oplossing Azure Stack repliceert de mogelijkheden van de Azure Cloud in het private- of on-premises datacenter van een bedrijf.

Cloud outlet

“On-premises platforms hebben een cloud outlet nodig. Dat is wat Cisco en Microsoft doen in deze samenwerking, met dank aan het populaire en gewenste Kubernetes-platform. Op de lange termijn betekent dit echter dat on-premises ladingen naar de openbare cloud worden verplaatst. Dat gaat wel ten koste van Cisco’s on-premises architectuurgebruik”, constateert Holger Mueller, analist van Constellation Research.

Volgens hem zorgt de samenwerking ervoor, dat Microsoft’s containerplatform relevant blijft in een tijd waarin ondernemingen steeds meer naar de cloud kijken. Bovendien ziet hij de samenwerking voor beide partijen als een overwinning. Zo krijgt Cisco een door de leverancier ondersteunde openbare cloud outlet, die helpt zijn platform relevant te houden. Microsoft gaat aan de slag met een bedrijf dat een beheerd pad naar Azure biedt.

Cloud-partnerships

Cisco ging al eerder cloud-partnerships aan wat heeft geleid tot nauwe integraties. Het bedrijf werkte bijvoorbeeld samen met Amazon Web Services (AWS) om een Cisco Hybrid Solution voor Kubernetes op AWS aan te bieden voor klanten, die hybride apps op hun infrastructuur en de AWS-cloud willen implementeren. Daarnaast voorziet het bedrijf ook in het Cisco Hybrid Cloud Platform voor Google Cloud, dat vergelijkbare mogelijkheden biedt voor diegenen die de cloudinfrastructuur van Google willen gebruiken.

Lees ook: Microsoft maakt SQL Server 2019 op Windows-containers als preview beschikbaar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home