Cisco bundelt Terraform met Intersight in nieuwe cloud-dienst

Cisco
rhdr

Cisco en HashiCorp combineren Terraform en Intersight in de nieuwe Cisco Intersight Service for Terraform. Door de twee Software-as-a-Service diensten met elkaar te combineren, worden publieke cloudtools ook beschikbaar voor private cloudtoepassingen en datacenters. De bundel maakt het makkelijker voor ontwikkelaars om infrastructure-as-code strategieën te gebruiken in hybride omgevingen.

Volgens Vijay Venugopal, head of product management bij Cisco Cloud, is de combinatie tussen de twee SaaS platformen een weerspiegeling van de veranderende manier in hoe applicaties worden gebruikt. In plaats van dat bedrijven gebruik maken van een infrastructuurteam, verwachten organisaties dat ontwikkelaars naast het schrijven van de applicatie code ook de cloudinfrastructuur bouwen. 

“Dit zelfbedieningsmodel voor ontwikkelaars vergroot de snelheid en wendbaarheid van publieke cloudtools naar private clouds en datacenters”, zegt Venugopal. De combinatie tussen Terraform en Intersight maakt dit model mogelijk. 

Modernisering van applicaties

Mark Bowker, senior analist voor cloud, mobility en security bij Enterprise Strategy Group, legt uit dat Intersight Service for Terraform vergelijkbaar is met diensten die hyperscale cloudleveranciers aanbieden. Het aanbod helpt bedrijven om legacy IT aan te pakken als onderdeel van de algemene modernisering van applicaties. 

“HashiCorp helpt IT operaties, ontwikkelaars en engineers om de moderne applicatielevenscyclus samen te voegen met de ondersteuning en het vertrouwde datacenter merk van Cisco”, zegt Bowker. 

Infrastructure-as-code in de hybride cloud

Venugopal legt uit dat de nieuwe dienst een aantal uitdagingen op het gebied van beveiliging, orchestratie en beheer aanpakt. Deze uitdagingen maakten het moeilijk om infrastructure-as-code toe te passen in de private cloud en in on-premises datacenters. 

Het Cisco Intersight platform biedt intelligente visualisatie, optimalisatie en orchestratie voor applicaties en infrastructuren in hybride en on-premises omgevingen via een SaaS-platform. Cisco Intersight Service for Terraform verbindt on premises omgevingen met Terraform Cloud Business. Hierdoor kunnen IT operaties en DevOps teams hun infrastructuurvoorziening automatiseren via infrastructure-as-code over de hybride cloud. 

De nieuwe dienst is vanaf april algemeen beschikbaar. Cisco gaat de dienst verkopen en zal ook support leveren aan klanten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home