AWS lanceert Storage Browser voor S3 in alfa

aws

Amazon Web Services (AWS) heeft de alfaversie van de open-sourcecomponent Storage Browser voor S3 gelanceerd.

AWS Storage Browser voor S3 kan worden geïntegreerd in webapplicaties, waardoor gebruikers toegang krijgen tot een eenvoudige interface om gegevens in S3 te beheren. De tool is beschikbaar in de AWS Amplify JavaScript- en React-bibliotheken.

Met Storage Browser voor S3 kunnen ontwikkelaars hun gebruikers de mogelijkheid bieden om bestanden in S3 te bekijken, te downloaden en te uploaden via hun eigen applicaties. De component toont enkel de gegevens waartoe gebruikers toegang hebben, volgens de ingestelde machtigingen.

Dankzij de integratie met AWS-beveiligings- en identiteitsdiensten, of via eigen beheerde diensten, kunnen ontwikkelaars de toegang tot S3-gegevens beheren op basis van de identiteit van hun eindgebruikers.

De Storage Browser biedt drie hoofdweergaven:

  • Een overzicht van S3-bronnen waar de gebruiker toegang tot heeft
  • Een detailweergave voor het bladeren door bestanden en mappen
  • Een actieweergave voor acties zoals het uploaden van bestanden.

De component optimaliseert ook automatisch het dataverkeer voor een snellere bestandsuitwisseling.

Mogelijkheden voor maatwerk en toekomstig gebruik

Ontwikkelaars kunnen de interface aanpassen aan het design van hun bestaande applicaties. AWS moedigt feedback aan van de ontwikkelaarsgemeenschap om de functionaliteiten verder te verbeteren. Hoewel de algemene reactie positief is, hebben sommige gebruikers aangegeven dat zoekfunctionaliteit momenteel ontbreekt. Deze functie zou in toekomstige updates kunnen worden toegevoegd.

De component ondersteunt verschillende methoden voor authenticatie en autorisatie, waaronder AWS IAM Identity Center, Amplify Auth en Custom Auth. Dit geeft ontwikkelaars flexibiliteit om de methode te kiezen die het beste past bij hun applicatie.

AWS zoekt actief naar feedback van ontwikkelaars om de API’s en functies van Storage Browser voor S3 verder te verfijnen. De alfaversie is beschikbaar op GitHub voor wie aan de slag wil.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home