Adobe lanceert gratis webapp voor bescherming content

Met de webapp Adobe Content Authenticity kunnen makers van content eenvoudig en gratis credentials toevoegen aan hun werk.

Adobe lanceert een nieuwe gratis webapp waarmee makers van video’s, foto’s of audio hun werk kunnen afschermen van ongeautoriseerd gebruik. Met de webapp Adobe Content Authenticity kunnen creatievelingen eenvoudig Content Credentials toevoegen aan hun werken, waarmee ze de juiste toeschrijving ontvangen. Bovendien kunnen de makers zich afmelden voor generatieve AI-modellen, als de AI-ontwikkelaars het ondersteunen tenminste.

Content beschermen

De nieuwe webapp van Adobe, Content Authenticity, is gratis beschikbaar en helpt makers om hun content te beschermen. Door Content Credentials toe te voegen aan hun werken, ontvangen makers toeschrijving voor hun werk. Adobe omschrijft in zijn blog Content Credentials als “een “voedingswaardelabel” voor digitale content die dienen als veilige metadata die iedereen aan zijn werk kan koppelen om informatie over zichzelf te delen en context te bieden over hoe zijn content is gemaakt en bewerkt.”

Content Credentials toevoegen aan meerdere werken

De Content Credentials worden ondersteund door populaire Adobe Creative Cloud-apps, waaronder Photoshop, Lightroom en Firefly. Makers kunnen via de nieuwe webapp aangeven of hun werk gebruikt mag worden om generatieve AI-modellen te trainen. Dit speelt in op de groeiende zorgen binnen de creatieve gemeenschap over het ongeautoriseerd gebruik van content. Adobe benadrukt in zijn aankondiging dat Firefly enkel getraind is op content waarvoor toestemming is verkregen, en niet op klantinhoud.

Adobe wil hiermee helpen bij de bescherming van creatieve werken tegen misbruik en onjuiste weergave, en streeft naar meer transparantie in de digitale wereld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.