Microsoft countert Google met eigen digitale gezondheidsapp op Android

microsoft launcher

Microsoft heeft al lang de handdoek in de ring gegooid wat betreft Windows Phone en richt zijn pijlen vandaag op Android. Het lanceerde eerder al Microsoft Launcher, een skin over Android met een aantal extra functies. Vandaag komt daar digitale gezondheid bij.

Google en Apple lanceerden dit jaar met Android 9 Pie en iOS 12 de term ‘digitale gezondheid’. Beide besturingssystemen hebben nu een functie aan boord die meet hoeveel schermtijd je doorbrengt met je smartphone of tablet. Je op basis van die cijfers jezelf extra restricties opleggen of meer inzicht krijgen in en potentiële verslaving.

Microsoft wil ook een deel van de koek, maar heeft geen eigen besturingssysteem meer nadat het Windows Phone twee jaar geleden dumpte. Met de Microsoft Launcher probeert het wel een voet tussen de deur te plaatsen op Android. De app installeert een skin over Android zodat Microsoft toch aanwezig is op de mobiele markt, naast al zijn eigen apps die in de Play Store worden aangeboden.

Béta-tester worden

Microsoft Launcher 5.1 béta is vandaag beschikbaar en bevat voortaan een digitale gezondheidsoptie. Wie ermee aan de slag wil, moet eerst de bovenstaande link klikken en op de knop Tester worden klikken. Daarna kan je de béta-app downloaden uit de Play Store met de nieuwe functionaliteit.

 

 

Waar Google enkel focust op digitale gezondheid vanaf Android 9 Pie, ondersteunt Microsoft de functie vanaf Android 4.2 volgens The Verge. Zo kunnen oudere smartphones toch nog genieten van deze functie.

De 5.1 béta brengt nog enkele nieuwe functies. Zo kan je voortaan de ‘hey Cortana’ stembediening lanceren rechtstreeks uit de launcher. Je kan vanaf nu ook Plaknotities en To-Do regels synchroniseren over andere toestellen.

 

Gerelateerd: Android P: de beste nieuwe functies op een rij

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home