IBM versnelt multi-cloud implementatieprocessen met 25 procent

ibm cloud

IBM heeft een aantal technologieën en diensten ontworpen om cloudmigraties en hybride implementaties met zeker 25 procent te versnellen. De computergigant wil langs deze weg multi-cloudimplementaties beheren, die tussen publieke clouds en private infrastructuur hoppen.

Volgens ZDNet wil IBM zijn multi-cloud implementatieprocessen versnellen door meer gebruik te maken van de algoritmen in zijn Cloud Migration Factory, zodat IBM Services in staat wordt gesteld hun hardware, software en architectuur in kaart te brengen.

Vijf multicloud-migratieservices

IBM zou in totaal vijf multicloud-migratieservices bieden, gericht op het beoordelen van behoeften, gebruik van technici, upgraden, verplaatsen van gegevens en het verbinden met VMware-technologie. Ook zou ‘Big Blue’ nog een aantal andere diensten hebben toegevoegd, zoals een ‘Cloud Innovate-toolkit’, die ontdekking, analyse en geautomatiseerde migratie verzamelt op één plaats en ‘AI Insights’, een verzameling algoritmen die kijkt naar applicatiecorrelaties, afhankelijkheden en componenten om een ​​migratieroutekaart aan te bevelen.

Verder zou de computergigant ook nog een aantal geautomatiseerde migratie- en modernisatietools hebben ontworpen om zo implementatiemodellen te maken voor toepassingen, migratiepaden, microservicecodes, containerrichtlijnen en integratie met DevOps-tools.

Red Hat

Ook heeft IBM laten weten de samenwerking met het onder meer in Mechelen gevestigde ServiceNow uit te breiden. IBM’s Multicloud Management Platform zal naar eigen zeggen worden geïntegreerd met de IT-servicebeheertools van het cloudcomputing-bedrijf, ServiceNow. De multicloud-beheertools van IBM zouden draaien op het gebruik van Kubernetes om zo applicaties in meerdere clouds te kunnen beheren.

Het versnellen van cloudmigraties en hybride implementaties is volgens ZDNet onderdeel van een grote geheel. Eerder lanceerde IBM namelijk al mogelijkheden om meerdere clouds te beheren, zoals concurrenten Amazon Web Services, Google Cloud en Microsoft Azure. ‘Big Blue’ ontwikkelde vervolgens ook nog een beheerlaag om zo implementaties van kunstmatige intelligentie te kunnen beheren.

Ook kondigde IBM eerder dit jaar aan fors uit te willen breiden wat betreft IBM Cloud. Zo staan er 18 nieuwe availability zones op de planning, verspreid over Noord-Amerika, Europa en de Aziatisch-Pacifische regio. De IBM Cloud is al actief in bijna 60 locaties en moet door de uitbreiding meer capaciteit en mogelijkheden bieden voor de belangrijke locaties.

 

Gerelateerd: Nieuw IBM-platform moet gat tussen private datacenters en public cloud overbruggen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home