Nederlandse Wolters Kluwer neemt Zoomit en Codabox over van Isabel

Wolters Kluwer telt 325 miljoen euro neer voor de acquisitie van Codabox, Clearfacts, Clearnox, Flowin en Zoomit van Isabel.

Belgisch fintechbedrijf Isabel verkoopt zijn boekhoudoplossingen aan het Nederlandse Wolters Kluwer Taks & Accounting. Codabox, Clearfacts, Clearnox, Flowin en Zoomit gaan over de toonbank. Wolters Kluwers telt 325 miljoen euro neer voor de aankoop.

Zoomit is ongetwijfeld de bekendste oplossing van Isabel. Zoomit zorgt ervoor dat bedrijven facturen rechtstreeks in het online-platform van een bank kunnen deponeren. Gebruikers kunnen dan van daaruit meteen betalen. Zowat alle belangrijke banken maken er gebruik van.

lees ook

Doccle neemt 1,5 miljoen klanten van Zoomit over

De andere oplossingen zijn vooral bekend in de accountingwereld. Codabox zorgt voor de digitalisering van een boekhoudkantoor via de digitale uittreksels, afschriften, facturen en loongegevens, ClearFacts voorziet een digitale snelweg tussen accountants en ondernemers, Clearnox zorgt voor de openstaande facturen en Flowin tot slot wordt gebruikt voor e-facturatie.

Vernieuwde focus

Isabel wil de boekhoud-gerelateerde diensten afstoten om zich meer te kunnen focussen op oplossingen gerelateerd aan betaaltransacties. Isabel6 brengt relevante informatie van 26 banken samen en is het stokpaardje, maar ook Ponto en IntelliSuite zijn belangrijk voor Isabel. Om geverifieerde bedrijfsgegevens uit te wisselen, lanceert de fintech nu ook Kube.

“Deze herschikking van ons product portfolio laat ons toe om met nog meer focus oplossingen te bieden aan de digitale uitdagingen van onze klanten op vlak van betaaltransacties, geïntegreerd financieel beheer en aanbod van betrouwbare bedrijfsgegevens”, zegt Kris De Ryck, CEO van Isabel, over de verkoop.

“Isabel speelt een fundamentele rol in de Belgische economie, en dat gaan we blijven doen”, voegt Bram Somers, Voorzitter van de Raad van Bestuur, Isabel, daaraan toe. Onze hernieuwde focus op betalingsdiensten en het aanbieden van geverifieerde data aan bedrijven en instellingen in België bevestigt ons engagement om de multibancaire financiële infrastructuur en diensten verder te versterken en innovatie te stimuleren, ten dienste van onze klanten.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home