OpenAI stevent af op waardering van 150 miljard dollar

De waardering van OpenAI zou in een nieuwe kapitaalronde gestegen zijn naar 150 miljard dollar. Het bedrijf is hiermee op weg om de meest waardevolle AI-startup te worden.

Twee weken geleden doken er geruchten op rond OpenAI waarin het bedrijf in een nieuwe kapitaalronde zou streven naar een waardering van boven 100 miljard dollar. Hierbij zouden Thrive Captial, Microsoft, Apple en Nvidia hun portemonnee alvast opentrekken. Nu lijkt het waarderingsbedrag al opgeschaald te zijn tot 150 miljard dollar, volgens Bloomberg. Topman Sam Altman zou in de financieringsronde 5,6 miljard dollar willen ophalen en 5 miljard dollar willen aantrekken in de vorm van leningen.

lees ook

OpenAI streeft naar waardering boven 100 miljard dollar, met hulp van Apple en Nvidia?

Kapitaalronde

Risicokapitaalinvesteerder Thrive Capital leidt de huidige investeringsronde. Het bedrijf trekt bovendien zelf de portemonnee open om een stukje van Sam Altman’s AI-bedrijf te kopen, net zoals Microsoft, Apple en Nvidia.

Met deze financieringsronde wil de topman 5,6 miljard dollar ophalen en 5 miljard dollar aantrekken in de vorm van leningen, volgens Bloomberg. Eind vorig jaar werd OpenAI gewaardeerd op 86 miljard dollar, nu stevent het af richting 150 miljard dollar. Hiermee is het bedrijf op weg om de meest waardevolle AI-startup te worden.

Iets met aardbeien

Deze hoge waardering zou weleens te maken kunnen hebben met het zogenaamde Strawberry-model van OpenAI. Er wordt verwacht dat dit model geavanceerdere redeneermogelijkheden heeft dan GPT-4o. Dit nieuwe model van de ChatGPT-maker zou naar verluidt binnen twee weken verschijnen, volgens bronnen aan The Information.

lees ook

OpenAI’s nieuwe ‘Strawberry’-model wordt naar verluidt deze herfst gelanceerd

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home