Verschillende bitcoin-betaalkaarten plotseling geblokkeerd

Meerdere bitcoin-gebruikers hebben hun prepaid cryptocurrency-kaarten geblokkeerd zien raken. VISA heeft namelijk de dienstverlening aan kaartprovider WaveCrest stopgezet. Pashouders kunnen daardoor niet meer betalen en geld opnemen met de kaarten. Bij de transacties worden gebruikelijke munteenheden als de euro en dollar gebruikt, maar die worden gefinancierd vanuit een bitcoin- of ethereum-wallet. 

Het gaat onder meer om de kaarten BitPay, Cryptopay, Bitwala, TenX en Wirex. Zij kondigen aan dat de passen per direct niet meer te gebruiken zijn. De merken maken werk van teruggave van de fondsen, al komt het blokkeren voor veel gebruikers onverwachts. Sommigen geven aan niet een voorafgaande melding te hebben ontvangen. Voor gebruikers die op vakantie zijn vervelend, aangezien de kaarten op benodigde plaatsen niet meer bruikbaar zijn.

Veel van de bitcoin-betaalkaarten maken gebruik van VISA-provider WaveCrest, dat zich in Gibraltar vestigt. Naar verluidt e-mailde WaveCrest pashouders om te informeren dat VISA beval alle prepaid-kaarten te sluiten. Omdat het om een Europees bedrijf gaat, lijkt vooral Europa getroffen te worden. Het is niet bekend hoeveel gebruikers er getroffen zijn.

Bevestiging

Op Twitter meldt Joseph Cox, journalist van The Daily Beast, dat VISA de diensten van WaveCrest beëindigde vanwege het niet voldoen aan de voorwaarden. Het bedrijf zal niet publiekelijk zeggen wat WaveCrest precies deed om te worden afgesloten, maar herhaalt dat het probleem uitsluitend betrekking heeft op WaveCrest.

Bitwala laat weten dat het blokkeren volgt na een aankondiging van de kaartuitgever in opdracht van VISA Europe. Daarom is er een noodbijeenkomst om het probleem op te lossen, waarbij er zo spoedig mogelijk een update beloofd wordt. Cryptopay geeft aan dat alle fondsen veilig zijn en zo spoedig mogelijk terugkomen naar het Cryptopay-account van de gebruiker. BitPay stuurde zijn klanten een e-mail, waaruit blijkt dat er gesprekken gaande zijn met andere uitgevers voor de passen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home