Tibco staat in de etalage voor 7,5 miljard dollar of meer

Tibco

De Amerikaanse private equity-firma Vista Equity Partners wil Tibco Software, gespecialiseerd in gegevensbeheer, mogelijks van de hand doen voor meer dan 7,5 miljard dollar. Een officieel prijskaartje kan er nog niet worden opgeplakt.

Tibco Software wordt mogelijks overgenomen voor 7,5 miljard dollar of meer. Of de deal doorgaat, is niet zeker. Vista zit voorlopig nog niet aan de onderhandeltafel met geïnteresseerde kopers en plakte ook nog geen prijs op de overname. In de nabije toekomst zal de private equity-firma waarschijnlijk wel al enkele beleggingsbanken contacteren.

Wat is Tibco?

Tibco bestaat al sinds 1997 als een softwarebedrijf gericht op het in real-time en automatisch uitwisselen van data binnen financiële markten. In 1999 werd het bedrijf op de beurs geïntroduceerd. Zo werd het een grote speler op het vlak van application integration: het ontwikkelen van technologieën om verschillende bedrijfsapplicaties te laten samenwerken.

Bedrijven integreren namelijk vaak databases, tools of interne workloads om het automatisch uitwisselen van data gemakkelijker te laten verlopen. Zo kan een organisatie die via de publieke cloud werkt bijvoorbeeld dankzij cloud-toepassingen informatie van workloads op locatie gebruiken. Tibco levert software aan om deze integraties te versoepelen, zoals onder andere klik-en-aanwijsbediening. Daarnaast helpt de software ook bij het oplossen van technische problemen tijdens de gegevensuitwisseling van applicaties.

Sterke groei

In 2014, toen het voor 4,3 miljard dollar werd gekocht door Vista, genereerde Tibco’s software meer dan 1 miljard dollar jaarlijkse omzet. Dat de private equity-firma Tibco nu van de hand wil doen voor meer dan 7,5 miljard dollar, maakt duidelijk dat het softwarebedrijf een zeer sterke groei heeft gekend sinds 2014. Dat kan zeker deels te wijten zijn aan de marktuitbreiding van Tibco dankzij de overname. De vooropgestelde prijs ligt hoger dan de overnameprijs van MuleSoft toen die data-integrator destijds door Salesforce werd gekocht.

Tibco kocht zelf namelijk enkele kleinere bedrijven op, om in te kunnen zetten op andere segmenten van de gegevensbeheermarkt. Vorig jaar nog, nam het softwarebedrijf Information Builders over voor 1 miljard dollar, een organisatie die software ontwikkelt om ruwe bedrijfsdata om te zetten naar een makkelijker te analyseren vorm. Tibco kocht eerder ook al SnappyData en Orchestra Networks op.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home