Snowflake ziet omzet en klantenbestand stevig aandikken

Snowflake zag in zijn tweede kwartaal van het huidige fiscaal jaar een sterke omzetgroei van 30 procent.  Ook het aantal belangrijke klanten groeide. Voor het volgende kwartaal lonkt echter een groeivertraging.

Snowflake boekte voor het tweede kwartaal van zijn fiscaal 2025 knappe resultaten. Helaas volstaan ze niet om zenuwachtige beleggers helemaal gerust te stellen. Het bedrijf rapporteerde voor Q2 nochtans sterke groei in zowel omzet als klantbetrokkenheid, wat wijst op een toenemende vraag naar de diensten van de datacloud-specialist.

De cijfers

Snowflake behaalde een totale omzet van 868,8 miljoen dollar in het tweede kwartaal van FY25, wat neerkomt op een groei van 29 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De productomzet steeg tot 829,3 miljoen dollar, wat een stijging van 30 procent vertegenwoordigt.

Een belangrijke indicator voor het succes van Snowflake is het netto-omzetretentiepercentage, dat in het tweede kwartaal op 127 procent werd vastgesteld. Dit percentage geeft aan dat bestaande klanten hun gebruik van Snowflake’s platform aanzienlijk hebben uitgebreid, wat duidt op klanttevredenheid en verdere groei.

Meer klanten

Het aantal klanten dat meer dan 1 miljoen dollar aan productomzet genereerde in de afgelopen twaalf maanden, groeide tot 510. Dat is een stijging van 28 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat illustraart dat Snowflake in staat is om waardevolle klanten aan te trekken en te behouden.

lees ook

Snowflake maakt MFA optioneel verplicht

Daarnaast bedient Snowflake nu 736 bedrijven uit de Forbes Global 2000-lijst. Ook dat is een toename, en wel van vijf procent op jaarbasis. Snowflake zet sterk in op grote enterprise-klanten, en dat lijkt te resoneren in de markt.

Niet allemaal goed nieuws

Toch zijn aandeelhouders niet unaniem tevreden. Voor het derde kwartaal verwacht Snowflake een omzet van ongeveer 850 miljoen dollar, goed voor een groei van 22 procent vergeleken met een jaar eerder. Op jaarbasis moet de omzet op 3,35 miljard dollar stranden, wat 26 procent groei representeert. Beleggers zien daarin een teleurstellende trend: hoewel de groeicijfers hoog liggen, neemt de snelheid van de groei af.

Nu beleggers argwanend zijn over de waarde van tech-aandelen, ligt hun lat hoger. Terugvallende groei is voor velen een rode vlag, waardoor het aandeel van Snowflake bij de bekendmaking van de resultaten voor het weekend een kleine terugval kende.

Gekeken door het oog van een techneut, zijn de cijfers natuurlijk wel mooi. Ze tonen dat Snowflake zowel nieuwe klanten kan bekoren als bestaande klanten kan charmeren om het platform meer te benutten. Zorgen rond de beveiliging van het platform, lijken niet echt impact te hebben gehad.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home