Computacenter sluit raamovereenkomst met Smals voor opslag

Smals kantoor

Computacenter en Dell Technologies sluiten een samenwerking aan met Smals en worden zo leverancier voor data-opslag voor de Belgische overheidsinstellingen.

Belgische overheidsinstellingen kunnen de komende vier jaar voor gegevensopslag terecht bij Computacenter. Samen met Dell Technologies heeft de IT-dienstverlener een raamovereenkomst gesloten met Smals, met een maximale waarde van 147 miljoen euro.

Samenwerking met Smals

Computacenter en Dell Technologies hebben een raamovereenkomst ondertekend met Smals, een organisatie die IT-diensten levert aan Belgische overheidsinstellingen. Onder deze overeenkomst zullen zij advies en ondersteuning rond data-opslag bieden aan instellingen zoals het RIZIV, de Federale Politie en Defensie. De overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar, met een mogelijke verlenging van drie jaar.

Bruno Neesen, directeur publieke sector bij Computacenter België, benadrukt het belang van deze samenwerking: “We helpen de overheidsinstellingen om hun beleid rond het opslaan en bewaren van gestructureerde en ongestructureerde data verder vorm te geven. Snelheid van beschikbaarheid en beveiliging van de data zijn daarbij cruciaal.”

Groeiende aanwezigheid in de publieke sector

Computacenter heeft al een stevige reputatie opgebouwd in de publieke sector in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Nu wil het bedrijf ook in België een belangrijke speler worden. De raamovereenkomst met Smals is een belangrijke stap in die richting.

De samenwerking met Dell Technologies is cruciaal voor het succes van deze overeenkomst. André Willekens, Sales Director publieke sector bij Dell Technologies, blikt vooruit: “Ons team van storage engineers zal een geoliede machine vormen met de experten van Computacenter België. Samen zullen we de overheidsinstellingen helpen met hun dagelijkse storage-vragen en hun infrastructuur klaarstomen voor de toekomst.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home