SerSo en Cropland gaan samenwerken om kmo’s in Limburg te begeleiden bij het inzetten van artificiële intelligentie via praktische, resultaatgerichte toepassingen.
Het IT-bedrijf SerSo uit Lummen en Antwerpse AI-specialist Cropland gaan samenwerken om kmo’s te ondersteunen bij het gebruik van artificiële intelligentie. Hun doel is om data om te zetten in concrete inzichten en toepassingen die bedrijven echt vooruithelpen.
IT-infrastructuur en AI-strategie
SerSo ondersteunt bedrijven sinds 2008 met het beheer van hun IT-infrastructuur en digitale omgevingen. Het bedrijf telt zo’n 35 medewerkers en biedt zowel volledige ontzorging via managed services als aanvullende ondersteuning voor interne IT-teams. Daarbij ligt de focus op stabiliteit, veiligheid en gebruiksgemak in netwerken, monitoring en support.
In de samenwerking met Cropland wil SerSo zijn klanten begeleiden naar een bredere digitale strategie, waarin artificiële intelligentie een grotere rol speelt.
Cropland brengt AI-expertise en data-analyse in het verhaal. De aanpak van het bedrijf combineert technische implementatie met aandacht voor businessprocessen en verandertrajecten. Projectteams bestaan bijvoorbeeld telkens uit een consultant en een ontwikkelaar die samen zorgen voor integratie en strategisch inzicht.
De organisatie zet sterk in op gebruiksvriendelijke toepassingen en vermijdt technische complexiteit waar mogelijk. De ontwikkelde AI-oplossingen worden afgestemd op de werking van het bedrijf en grondig getest op betrouwbaarheid en efficiëntie.
Praktische toepassingen
“We merken dat steeds meer kmo’s wel willen inzetten op AI, maar niet goed weten waar te beginnen,” zegt Tom Aerts, mede-eigenaar bij SerSo. “Samen met Cropland kunnen we onze klanten niet alleen technisch ondersteunen, maar hen ook begeleiden in het maken van slimme, strategische keuzes.”
Het Start AI-traject van Cropland biedt hier een antwoord op door eerst te kijken naar wat AI concreet kan opleveren. Op basis daarvan worden toepassingen uitgewerkt op maat van de klant.
De eerste gezamenlijke projecten lopen al. Daarbij ligt de nadruk op werkbare, concrete oplossingen die inspelen op reële bedrijfsnoden. De samenwerking richt zich op kmo’s en groeibedrijven in Limburg en omliggende regio’s die AI willen integreren in hun dagelijkse werking zonder te verdwalen in technische details of loze beloften.