Salesforce CEO is niet onder de indruk van Microsoft Copilot 

einstein salesforce

Mensen die een abonnement hebben genomen op Microsoft Copilot, krijgen niet wat ze willen. Niet onze woorden, maar die van Marc Benioff, CEO van Salesforce.  

Salesforce maakt vannacht zijn financiële kwartaalresultaten bekend. Dat is deze maand een bang moment voor techbedrijven, maar Salesforce kwam er redelijk goed uit. De aandelen stegen zelfs even met vier procent, om uiteindelijk met twee procent in het rood te gaan.  

lees ook

Aandeelhouders straffen Nvidia af ondanks recordomzet

Veel memorabeler dan de cijfers, is de toelichting door CEO Marc Benioff. Hij haalde rechtstreeks uit naar Microsoft en diens Copilot. “Zoveel klanten zijn zo teleurgesteld in wat ze gekocht hebben van Microsoft omdat ze niet de nauwkeurigheid en de reacties krijgen die ze willen”, zegt Benioff. “Microsoft heeft klanten teleurgesteld met AI.”  

Geen copiloten, maar agenten  

Salesforce vermijdt dan ook bewust het gebruik van de term ‘Copilot’ bij recent aangekondigde AI-features (al heeft het wel Einstein Copilot in de rangen). Het bedrijf spreekt liever over ‘agenten’, verduidelijkt Benioff. “Dit zijn geen copilots. Deze agenten zijn autonoom, kunnen accuraat handelen, komen direct uit de doos en kunnen direct uit het platform gaan.” 

lees ook

De som van 25 jaar Salesforce: data, plus CRM, plus AI, plus vertrouwen

De AI-assistenten van Salesforce onderscheiden zich volgens het bedrijf doordat ze dus wel concrete acties kunnen uitvoeren voor de gebruiker. Een ‘AI-agent’ zoals de in juli gelanceerde Einstein Service Agent zit diep geïntegreerd in de Salesforce Data Cloud, waar hij alle benodigde gegevens gaat ophalen en omzet naar concrete acties. Dit systeem is niet beperkt tot vooraf geprogrammeerde vragen en in staat om de specifieke context van een klant te begrijpen.  

Microsoft heeft klanten teleurgesteld met AI.

Marc Benioff, CEO Salesforce

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home