Salesforce neemt Own Company over voor 1,9 miljard dollar

Salesforce

Salesforce koopt Own Company voor 1,9 miljard dollar. Met deze overname wil het bedrijf zijn platform versterken op het gebied van databeveiliging, privacy en compliance.

Salesforce heeft een definitieve overeenkomst getekend om Own Company over te nemen voor een bedrag van 1,9 miljard dollar.  Met de overname voegt Salesforce een aanbieder van databeveiligings- en datamanagementdiensten toe aan zijn portfolio.

Databeveiliging

Own Company biedt oplossingen die de beschikbaarheid, beveiliging en compliance van belangrijke data waarborgen. Bijna 7.000 klanten vertrouwen op de diensten van Own Company om hun bedrijfskritische gegevens te beschermen en er meer inzichten uit te halen. Salesforce bezit reeds tien procent van de aandelen van Own Company en zal de overige aandelen in contanten overnemen.

Volgens Steve Fisher, president van de Einstein 1 Platform bij Salesforce, zal de expertise van Own Company bijdragen aan de robuustheid van Salesforce’s datamanagementoplossingen. Fisher benadrukt dat volgens hem de toenemende dreiging op het gebied van databeveiliging deze stap noodzakelijk maakt. Sam Gutmann, CEO van Own Company, geeft aan dat hij denkt dat de overname de waarde voor klanten verder zal vergroten, vooral op het gebied van data-analyse en AI-gedreven innovatie.

Integratie in Salesforce-platform

Own Company is sinds 2012 een partner van Salesforce via het AppExchange-platform en maakt deel uit van de investeringsportfolio van Salesforce Ventures. Naast het initiële aanbod van back-up en herstel, biedt Own Company nu oplossingen voor data-archivering, beveiliging en analyses. Deze oplossingen helpen klanten om historische gegevens te benutten voor betere besluitvorming.

De overname komt op een moment dat bedrijven steeds meer aandacht hebben voor het voorkomen van dataverlies, veroorzaakt door systeemfouten, menselijke fouten of cyberaanvallen. Met de integratie van de technologieën van Own Company wil Salesforce zijn databeveiligings- en compliance-oplossingen uitbreiden, zoals Salesforce Backup, Shield en Data Mask.

De transactie zal als alles goed gaat in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2025 worden afgerond.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home