Qualcomm pompt 200 miljoen dollar in 5G-bedrijven

Qualcomm

Qualcomm zet een investeringsfonds ter waarde van 200 miljoen dollar op om start-ups die rond nieuwe 5G-technologie werken een duw in de rug te geven. De chipfabrikant hoopt zo de adoptie van de technologie te versnellen.

5G zal volgens Qualcomm industrieën transformeren en moet door elk bedrijf als een opportuniteit worden gezien. “De bedoeling van dit fonds is om innovatieve 5G-bedrijven te ondersteunen die klaar zijn om te profiteren van het economische voordeel van 13,2 biljoen dollar dat 5G mogelijk maakt tegen 2035”, zegt Steve Mollenkopf, CEO van Qualcomm.

Het Qualcomm Ventures 5G Ecosystem Fund, zoals het fonds officieel heet, zal over de komende vijf jaar investeringen doen in beloftevolle start-ups in zowel hardware, networking, communicatie, applicaties en services. In het bijzonder plant Qualcomm steun te verlenen aan bedrijven die use-cases onderzoeken die voorbij de smartphone gaan.

“Van bedrijven die nieuwe use-cases ontwikkelen die gebruik maken van de unieke mogelijkheden van 5G, tot oplossingen die netwerken transformeren in een intelligente, softwaregedefinieerde connectiviteits-fabric. We willen de innovaties in het 5G-ecosysteem voeden en het potentieel van 5G ontsluiten”, zegt Quinn Li, hoofd van Qualcomm Ventures.

Qualcomm Ventures werd in 2000 opgericht en heeft sindsdien al meer dan 350 investeringen gedaan, waaronder in bedrijven als Cloudflare, Fitbit, Waze, Xiaomi en Zoom. Vorig jaar werd het Qualcomm Ventures AI Fund nog gelanceerd om innovatieve start-ups in het domein van on-device AI te ondersteunen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home