Qualcomm klopt aan bij Intel voor productie toekomstige chips

Mobiele processorfabrikant Qualcomm gaat toekomstige chips bij Intel produceren. Een exacte tijdslijn daarvoor kennen we nog niet, aangezien het verwachte productieproces nog niet bestaat.

Qualcomm heeft veel vertrouwen in Intel. De ontwikkelaar van smartphoneprocessors klopt bij Intel aan voor de productie van toekomstige chips. Die moeten van productiebanden rollen die de Intel 20A-node ondersteunen. Intel kondigde 20A pas aan als een node die in 2024 het levenslicht moet zien.

Tussen 20A zit nog Intel 7, Intel 4 en Intel 3: allemaal nieuwe nodes die het nieuwe benamingsproces van Intel volgen. Qualcomm heeft er schijnbaar vertrouwen in dat Intel zo ver in de toekomst op schema blijft. Dat is een moedige beslissing gezien de enorme vertraging die Intel met de ontwikkeling van 10 nm heeft opgelopen. Ook de uitbouw van het 7 nm-proces (sinds vandaag Intel 4 voor de vrienden) loopt niet van een leien dakje.

Eigen foundry-business

Qualcomm gelooft dat Intel in de nabije toekomst zijn zaken op orde zal krijgen. De beslissing om op Intel te vertrouwen, komt gelegen voor Intel-CEO Pat Gelsinger. Hij kondigde pas aan dat Intel extra zal inzetten op de productie van chips voor derden met een eigen foundry-businesstak. Zo wordt duidelijk dat Intel het ambitie en het potentieel heeft om TSMC het vuur aan de schenen te leggen.

Wanneer de eerste door Intel gemaakte Qualcomm-processors van de band moeten rollen, is onduidelijk. We weten evenmin wat voor chips Qualcomm wil laten bakken door Intel. Het geavanceerde productieproces waarvoor het bedrijf kiest, doet wel vermoeden dat het om moderne mobiele processors zal gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home