Overname KnowBe4 zo goed als rond

knowbe4

KnowBe4 staat op het punt om overgenomen te worden door een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Er zou een bedrag van 4,6 miljard dollar gemoeid zijn.

KnowBe4 bevestigt met een persmededeling het overnamebod van Vista Equity aanvaard te hebben. Het investeringsfonds zal de aandeelhouders van het cybersecuritybedrijf uitkopen voor 24,90 dollar per aandeel. Dat brengt de overnameprijs op 4,6 miljard dollar. De deal moet in de eerste helft van 2023 helemaal worden afgerond.

Sinds de eerste geruchten over de overname de kop opstaken, is de prijs nog met 46 procent gestegen. KnowBe4 heeft met andere woorden dus goede zaakjes gedaan. Dat bevestigt ook CEO Stu Sjouwerman: “Deze overname is een bevestiging van ons succes.”

Trainen tegen phishing

Voor wie niet vertrouwd is met KnowBe4, het Amerikaanse bedrijf specialiseert zich in cybersecuritytrainingen voor werknemers. Klanten kunnen met de software van KnowBe4 phishingcampagnes simuleren. Daarmee kunnen werkgevers meten hoe vatbaar hun personeel is voor phishingmails. Een concurrent van KnowBe4 is het Leuvense bedrijf Phished.

lees ook

Zonder cybersecuritytraining trapt 1 op 3 Europese werknemers in een phishingmail

Dat daar grote vraag naar is, bewees KnowBe4 met een recente studie bij Europese werknemers. Een op drie bleek sneller in een phishingmail te trappen als ze daar geen gespecialiseerde training voor hadden gekregen. KnowBe4, opgericht in 2010, maakte dan ook een snelle groei door en draaide anno 2022 een jaaromzet van meer dan 300 miljoen dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home