Oracle betaalt schikking van 115 miljoen dollar na privacy-aanklacht

Oracle betaalt 115 miljoen dollar betalen als schikking om een grote rechtszaak in de VS te voorkomen. Het bedrijf had het aan de stok met klagers wiens online data het in strijd met de wet vergaard en gebundeld zou hebben in digitale dossiers.

Oracle zal een schikking van 115 miljoen dollar betalen om een zogenaamde class action­-rechtszaak in de Amerikaanse staat California te voorkomen. Daar lag Oracle in de clinch met consumenten die claimden dat het bedrijf de lokale en Amerikaanse federale privacyregels had overtreden.

Digitale dossiers

De klagers stelden dat Oracle het online gedrag van honderden miljoenen consumenten zou bijgehouden en verzameld hebben in digitale dossiers, die voor marketingdoeleinden gebruikt konden worden. Bekijk de beschuldiging als een grove schending van het lokale equivalent van onze GDPR.

lees ook

Oracle lanceert Exadata Exascale: cloud, HCI en lagere instapdrempel

De klagers claimden dat Oracle onder andere surfgedrag bijhield, maar ook waar gebruikers hun kredietkaart gebruikten, benzine kochten of welke bankierdiensten ze gebruikten. Die data zouden verkocht zijn aan marketeers.

Oracle ontkent dat het iets fout heeft gedaan, en heeft maanden onderhandeld met de klagers. De nakende rechtszaak wordt nu met de schikking afgekocht. Intussen heeft Oracle zijn eigen advertientietak Oracle Advertising ook stopgezet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home