Nvidia: cryptomunten business verdwijnt en keert nooit terug

jensen nvidia

Tijdens een gesprek met investeerders over de kwartaalresultaten waarschuwt Nvidia dat de winsten rond cryptomunten een harde duik hebben genomen. CFO Collette Kress waarschuwt zelfs dat de gouden periode nooit meer terugkomt.

De tijd dat Nvidia (en AMD) gouden zaken deden rond cryptomunten, ligt achter ons. De prijzen normaliseren stilaan van alle grafische kaarten op de markt en de hype rond bitcoin en andere munten gaat liggen door de flinke verliezen sinds eind 2017. Nvidia zag in het eerste kwartaal al een flinke daling in de verkoop van grafische kaarten voor cryptominers. Het tweede kwartaal is echter helemaal dramatisch.

Normale periode

Nvidia CFO Colette Kress vertelt aan Business Insider: “We geloven dat een normale periode aanbreekt waar we niet langer met cryptomunten rekening moeten houden. We hadden verwacht dat onze inkomsten rond cryptomining verder zou dalen naar 100 miljoen dollar, maar zelfs dat was niet pessimistisch genoeg. Afgelopen kwartaal haalden we amper een omzet van 18 miljoen dollar. We verwachten een nog veel kleiner aandeel in de toekomst.”


Lees dit: Nvidia onthult eerste Quadro GPU’s met Turing-architectuur


Nvidia waarschuwde in mei al aan de investeerders dat het aandeel van de cryptominers een flinke duik zou nemen. Uiteindelijk klokte Nvidia af op een winst van 1,94 dollar per aandeel met een totale omzet van 3,12 miljard dollar. Het snoeit tegelijk in de vooruitzichten voor het derde kwartaal van 3,34 miljard dollar naar 3,25 miljard dollar omzet .

ASIC

Naast de huidige evolutie in de cryptomuntenmarkt krijgen GPU-fabrikanten steeds meer concurrentie van specifieke ASIC-systemen. Bitmain heeft recent een specifiek ASIC-mijnsysteem gelanceerd dat maar 800 dollar kost en even krachtig is dan systemen met verschillende grafische kaarten die duizenden euro’s kosten.

 

Tijdens de gouden periode halfweg 2017 tot enkele maanden geleden verhoogde de bruto winst van Nvidia dankzij cryptominers met 3,69 procent. Wanneer dat helemaal wegvalt, zoals nu stilaan gebeurt, is het verlies eerder beperkt. AMD daarentegen gaat een lastigere tijd tegemoet: zij halen tot 40,77 procent van hun brutowinst uit cryptomunten. Hun kwartaalresultaten worden interessant om in het oog te houden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home