Microsoft en BMW maken open platform voor industriële automatisering

Microsoft lanceert samen met BMW het Open Manufacturing Platform. Dat platform moet een open referentie-architectuur voor industriële automatisering bieden en zal opensource-componenten bevatten, maar is wel gebouwd bovenop Microsoft Azure.

BMW en Microsoft lanceren samen het Open Manufacturing Platform (OMP). Dat platform draait bovenop Microsofts Azure Industrial IoT-fundering, maar moet verder vrij beschikbaar zijn als referentie voor organisaties om op verder te bouwen. De twee partners willen met het platform de traditionele complexiteit en silo-vorming in industriële omgevingen doorbreken door een standaard aan te reiken. BMW wil met name een voortrekkersrol spelen in die visie, en zette zijn schouders eerder al onder een blockchainproject met een gelijkaardige ambitie.

BMW en Microsoft hopen dat het OMP-raamwerk de adoptie van moderne IoT-oplossingen in een industriële context zal versnellen. BMW zelf heeft verschillende fabrieken en delen van zijn logistieke ketting al voorzien van dergelijke automatisering. Zo is de fabriek van de autofabrikant in Regentsburg in Duitsland uitgerust met een geautomatiseerd IoT-transportsysteem dat de logistiek centraal coördineert en optimaliseert.

Partners

Om succesvol te zijn hopen de twee bedrijven dat ondernemingen binnen maar ook buiten de autosector het project zullen omarmen. Enthousiasme over sectoren heen zal compatibiliteit en bijgevolg integratie van slimme oplossingen eenvoudiger maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan eengemaakte standaarden om een veelvoud aan industriële machines met elkaar en een centraal netwerk te verbinden.

Microsoft en BMW willen tegen het einde van dit jaar minimaal vier partners in het OMP hebben, die samen goed zullen zijn voor 15 bruikbare use cases. Op die ervaring kunnen andere organisaties dan voortbouwen.

Gerelateerd: BMW werkt aan open blockchainstandaard voor auto-industrie

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home