Microsoft en BlackRock lanceren fonds van 30 miljard dollar voor datacenters

Microsoft

Microsoft en BlackRock lanceren een investeringsronde van meer dan 30 miljard dollar. Hiermee willen ze datacenters bouwen om te kunnen voldoen aan de AI-behoeften.

Vermogensbeheerder BlackRock en Microsoft bereiden zich voor om een investeringsfonds van meer dan 30 miljard dollar te lanceren. De investeringen zouden kunnen oplopen tot 100 miljard dollar. Hiermee willen ze nieuwe datacenters bouwen en nieuwe energiebronnen creëren om te voldoen aan de stijgende behoeften rond AI. MGX uit de Verenigde Arabische Emiraten en Nvidia sloten zich ook reeds aan.

Investeringsronde

Microsoft en vermogensbeheerder BlackRock  slaan de handen in elkaar en lanceren een investeringsfonds van meer dan 30 miljard dollar. Dit is bedoeld om datacenters te bouwen, nieuwe energiebronnen te creëren en infrastructuur voor AI te voorzien. Deze investering is bedoeld om te kunnen beantwoorden aan de toenemende energiebehoefte door de grote hoeveelheid rekenkracht die nodig is voor AI-technologie.

lees ook

OpenAI streeft naar waardering boven 100 miljard dollar, met hulp van Apple en Nvidia?

MGX uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft zich eveneens aangesloten bij het project, alsook Nvidia, die het partnerschap zal ondersteunen met hun expertise. De investeringen zijn bedoeld voor de Verenigde staten, al zou een deel van de fondsen mogelijks ook geïnvesteerd worden in partnerlanden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home