IBM neemt Kubecost over om FinOps-aanbod te versterken

IBM

IBM kondigt de overname aan van Kubecost, een bedrijf gespecialiseerd in het monitoren en optimaliseren van Kubernetes-kosten. De overname past binnen IBM’s bredere strategie om zijn FinOps-oplossingen verder uit te breiden.

Met de groeiende populariteit van Kubernetes, dat vandaag door 84 procent van de organisaties gebruikt of geëvalueerd wordt, groeit ook de nood aan zichtbaarheid en optimalisatie van kosten. Door het toenemende gebruik van containers voor moderne workloads, wordt kostentransparantie een prioriteit voor cloudteams. IBM speelt met de overname van Kubecost in op deze behoefte door hun FinOps-aanbod verder uit te breiden.

Versterking FinOps-portfolio

Na de recente overname van Apptio in 2023, integreert IBM de expertise van Kubecost in zijn FinOps Suite. Deze suite combineert cloudkostbeheer met AI-gebaseerde optimalisatieoplossingen, zoals IBM Turbonomic. Kubecost biedt real-time inzicht in Kubernetes-kosten, waardoor bedrijven verspilling kunnen voorkomen en efficiënter gebruik kunnen maken van hun cloudinfrastructuur.

lees ook

IBM lanceert tiende generatie DS8000 mainframe-oplossing

Met de directe integraties van Kubecost in Kubernetes en cloudfacturatie-API’s, krijgen FinOps-teams een uitgebreid overzicht van hun workloads. Dit helpt hen om hun cloudkosten te optimaliseren en potentiële uitval door resourceproblemen te voorkomen. IBM benadrukt dat deze nieuwe integratie niet alleen FinOps- en DevOps-teams ten goede komt, maar ook de bredere open-sourcegemeenschap ondersteunt.

Automatisering

De overname van Kubecost is een nieuwe stap in IBM’s strategie om via zowel interne innovatie als strategische acquisities zijn portfolio op het vlak van automatisering te versterken. IBM heeft recent verschillende bedrijven overgenomen, zoals Turbonomic en Apptio, en blijft zo inspelen op de behoefte aan minder complexiteit en meer controle binnen IT-omgevingen.

Kubecost werd in 2019 opgericht en is gevestigd in San Francisco, onder leiding van Webb Brown (CEO) en Ajay Tripathy (CTO). De technologie van het bedrijf sluit naadloos aan bij de ambitie van IBM om cloudkosten beter beheersbaar te maken voor organisaties wereldwijd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home