HPE stopt privaat 5G-aanbod in Greenlake na overname Athonet

HPE bouwt zijn GreenLake-aanbod uit met private 5G. De nieuwe capaciteit in het as-a-service-aanbod is een resultaat van de overname van Athonet.

In aanloop naar MWC volgende week in Barcelona laat HPE weten dat het Athonet heeft gekocht. Dat is een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in private 4G- en 5G-netwerken. Hoeveel centjes er van bankrekening wisselden, verklappen beide partijen niet. Over de redenering achter de acquisitie is HPE wel duidelijk.

5G in Greenlake

De overname moet HPE in staat stellen om private 5G-netwerken een onderdeel te maken van zijn GreenLake-aanbod. Daartoe aast HPE naar zowel enterprises als telecomproviders als klant. Athonet brengt expertise en ervaring mee inzake de uitrol van kernnetwerken ter ondersteuning van zo’n aanbod.

Athonet weet wat het doet. Het bedrijf is al vijftien jaar actief en rolde in die tijd netwerken uit bij meer dan 450 klanten in diverse sectoren. IDC voorspelt dat de markt voor private 5G de komende jaren nog sterk zal aandikken met 1,6 miljard dollar tegen 2026. Door Athonet in te lijven, wil HPE zijn positie versterken om daar graantjes van mee te pikken.

Samen met Aruba

De acquisitie is complementair aan het bestaande aanbod van HPE en al zeker dat van HPE’s netwerkspecialist Aruba. Met de twee partijen onder de arm heeft HPE een erg compleet netwerkaanbod in het portfolio dat zich uitstrekt over zowel wifi als 5G.

lees ook

Connectiviteit als kraantjeswater: hoe Aruba het netwerk van de toekomst vormgeeft

Door dat aanbod te verwerken binnen GreenLake, kunnen klanten bij HPE terecht voor een totaaloplossing voor hardware die servers en connectiviteit van edge tot datacenter omvat. Specifiek op grote (industriële) campussen is dat een belangrijke capaciteit. HPE zelf lijst volgende voordelen en ambities op als gevolg van de overname:

  • Betere private netwerken die wifi en 5G-combineren;
  • Snellere uitrol van private 5G door telecomproviders die beroep doen op het aanbod als partner/reseller;
  • Nieuwe inkomstenstromen voor telco’s die hun diensten voor private netwerken zo kunnen uitbreiden met wifi;
  • Kosten die meer in lijn liggen met inkomsten, door de netwerkcapacitieten binnen een servicemodel als periodieke kost aan te bieden in de plaats van een grote capex-investering;
  • Minder operationele complexiteit en kostenefficiëntie door de integratie met GreenLake.

HPE zal Athonet in zijn telco-aanbod en GreenLake integreren, alsook in het Aruba-portfolio. Timings plakt het bedrijf daar nog niet op. De acquisitie zelf moet in het derde kwartaal van boekjaar 2023 rond zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home