HP introduceert tweede generatie Reverb VR-headset

HP lanceert de Reverb G2: een VR-headset gebouwd voor Microsoft Mixed Reality met enkele in het oog springende kenmerken, zoals een hoge resolutie.

HP volgt zijn Reverb VR-headset op met de Reverb G2. Het voornaamste kenmerk van die VR-bril is de resolutie. Met 2.160 x 2.160 pixels per oog levert het ding een scherper beeld op dan zelfs de premium Valve Index, die het op 1.440 x 1.600 pixels houdt. Daar staat tegenover dat de refresh rate beperkt is tot 90 Hz en ook het gezichtsveld kleiner is met 114 graden tegenover 130 graden.

De bril maakt gebruik van het Windows Mixed Reality-systeem van Microsoft maar heeft nog vier extra camera’s aan boord: twee vooraan en twee aan de zijkanten. Die zorgen voor extra tracking-mogelijkheden vanop de bril, waardoor een basisstation met camera niet meer nodig is. De Reverb G2 komt verder met twee controlers die zo uit het Oculus-gamma lijken te komen, en dat is een goede zaak. Microsoft Mixed Reality-headsets probeerden te lang het warm water opnieuw uit te vinden met nieuwe types controller, met matig resultaat.

Verholpen problemen

De vorige Reverb had ook al een hoge resolutie, maar kampte met een ietwat wazig beeld. Dat probleem moet dankzij nieuwe lenzen verholpen zijn. De lenzen zijn bovendien verstelbaar, zodat geen gewone bril in de headset moet proppen. Ergonomisch gaat de Reverb G2 er eveneens op vooruit.

Waar HP met de vorige Reverb vooral op een zakelijk publiek mikte, hoopt de fabrikant deze keer ook op recreatieve gebruikers. Met de coronapandemie is de vraag naar dergelijke hardware momenteel erg groot. Het toestel zelf staat pas gepland voor later dit jaar, en krijgt een adviesprijs van 599 dollar mee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home