HP wil emoties meten met zakelijke G2 Omnicept VR-bril

HP Omnicept G2

Virtual reality is voor bedrijven vandaag een interessante propositie voor trainingen en demo’s omdat de beleving realistischer is dan klassieke 3D-beelden op een monitor. Met de HP G2 Omnicept VR-bril kunnen professionals nu ook emoties meten.

Aan de buitenkant is de HP G2 Omnicept bijna de tweelingbroer van de HP Reverb G2 die vanaf november beschikbaar is. Op de Omnicept-variant is het nog wachten tot Q2 2021 en breidt het standaard VR-bril uit met een aantal biometrische sensoren.

HP Omnicept G2

In het kussen bovenaan zit een hartslagmeter verwerkt om via je voorhoofd je hartslag te meten. Rondom de lenzen zitten sensoren om de kijkrichting van je ogen te tracken en de pupilgrootte. Tot slot zit er onderaan de VR-bril een camera verwerkt om je gezichtsuitdrukkingen te registreren.

GDPR-compliant

De specificaties van de VR-bril zijn identiek aan de HP Reverb G2 met een hoge schermresolutie van 2.160 x 2.160 pixels per oog, een refresh rate van 90 Hz en een 114 graden gezichtsveld. De data uit de extra sensoren worden gebundeld in de Omnicept SDK voor ontwikkelaars.

HP Omnicept G2

Omwille van de gevoeligheid van die data, focust HP specifiek op bedrijven en niet op consumenten. De Omnicent SDK geeft ontwikkelaars de volledige suite aan API’s om alle biometrische data te registeren conform de GDPR-wetgeving. De cloudinfrastructuur van HP biedt enterpriseklanten met een G2 Omnicept een veilige, anonieme en geaggregeerde ruimte om gebruikersdata te verwerken.

Volgens HP wordt alle biometrische data tijdens een sessie niet bewaard op de headset zelf. Het is aan de individuele bedrijven die deze headsets beheren om de data te verwerken in bijvoorbeeld compatibele trainingsapps. De sensoren kunnen een schat aan informatie tonen op vlak van emotionele reacties (hartslag en pupilverandering). Denk bijvoorbeeld aan het stressniveau van een piloot in simulatie terwijl hij een vliegtuig door een storm stuurt.

Puur professioneel

Met de oogtracking-technologie introduceert HP ook foveated rendering in de Omnicept SDK. Hiermee kan je 3D-rendering dynamisch aanpassen zodat 3D-beelden waarnaar je rechtstreeks naar kijkt haarscherp ogen en de rest rondom veel minder. Het bespaart heel wat grafische rekenkracht, wat welkom is gezien de hoge schermresolutie per oog van de HP G2 Omnicept.

HP Omnicept G2

HP benadrukt dat de VR-bril enkel voor professioneel gebruik geschikt is. Het heeft geen ambitie om de HP G2 Omnicept binnen de consumentenmarkt te introduceren gezien de gevoeligheid van de biometrische gegevens. De VR-bril is compatibel met SteamVR.

Tip: HP introduceert tweede generatie Reverb VR-headset

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home