Google experimenteert met blockchain-technologie in de cloud

Google werkt aan blockchain-gerelateerde technologieën om de cloud-activiteiten van het bedrijf te ondersteunen. Dat melden bronnen aan Bloomberg. Hiermee zou Google de concurrentie van opkomende start-ups die een reeks nieuwe diensten beginnen te ontwikkelen een stap voor willen blijven. Er zijn verder nog geen details bekend over een startdatum.

Blockchain wordt meestal gekoppeld aan de uitwisseling van cryptovaluta waaronder Bitcoin en Ethereum. Maar met de technologie zijn veel meer toepassingen mogelijk omdat het transacties transparant maakt. Dit maakt het knoeien met gegevens erg moeilijk, waardoor de veiligheid wordt verhoogd en de integriteit van de opgenomen gegevens wordt verbeterd.

Op financieel gebied onderzoeken fintechs nu al hoe blockchain kan worden gebruikt om de procedures en transacties van Know Your Customer (KYC) tussen financiële instellingen, record-ID’s te vereenvoudigen en internationale betalingen te versnellen. Hierdoor zijn ook financiële instellingen waaronder Visa aan de slag gegaan om te gaan investeren in hun eigen blockchain-gebaseerde systemen om mee te kunnen gaan met de innovatieve financiële aanbiedingen.

Als het gaat om cloudtechnologie, zou Google blockchain mogelijk kunnen gebruiken om gebruikerstransacties te registreren en de beveiliging van gegevens die door een dergelijke service worden geproduceerd te kunnen verbeteren. Google zou volgens het bericht van Bloomberg zelf een licentie aan willen bieden waardoor klanten hun eigen versie van blockchain op hun eigen servers uitvoeren zodat ze transacties zelf op een veilige en transparante manier kunnen posten en verifiëren.

Net als veel nieuwe technologieën, hebben we mensen in verschillende teams die potentiële toepassingen van blockchain verkennen, maar het is veel te vroeg voor ons om te speculeren over mogelijke toepassingen of plannen,” vertelde een woordvoerder van Google aan ZDNet.com.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home